Головна » Інше » На Львівщині жнива в основному завершені — Іван Стефанишин

На Львівщині жнива в основному завершені — Іван Стефанишин

„В основному на сьогодні на Львівщині жнива завершені, до 15 серпня заплановано дозбирати овес, гречку та інші пізні культури”, — повідомив „Контекст-медіа” начальник головного управління сільського господарства та продовольства Іван Стефанишин.

На Львівщині уже скошено та обмолочено 200 тис. тонн зернових, що становить 91% від запланованого. Середня врожайність зерна на Львівщині становить 25,1ц/га.

Загалом пшениці обмолочено 102 тис. тонн, що становить 97%. Середня врожайність пшениці складає 25,4ц/га.

Іван Стефанишин повідомив, що на Львівщині протягом місяця буде працювати штаб регіональної комісії (в складі 10 осіб) Тимчасової інформаційної групи Кабміну для комплексного висвітлення ситуації в АПК. ”Тут буде формуватися моніторингова інформація про продовольчі товари, ціни на зерно, борошно у західному регіоні України”, — повідомив Іван Стефанишин.

Ситуацію на зерновому ринку Іван Стефанишин прокоментував так: ” Поки що на Львівщині ситуація із зерном стабільна, але складна. Є можливість зараз на ситуацію впливати через формування стабілізаційного фонду”.

Загалом по Україні уже намолочено 10, 69 млн. тонн зернових із 75% площ, з яких планують зібрати врожай. Про це сьогодні повідомила тимчасова інформаційна група Кабміну для комплексного висвітлення ситуації в АПК.

Загалом по Україні уже скошено зернових із 81% площ, середня врожайність при цьому становила 15,6ц/га.

Найбільшу врожайність зернових зафіксовано в Закарпатській області 27,4 ц/га, Київській – 25,1 ц/га, Львівській – 25,1 ц/га, Івано-Франківській – 22,9 ц/га. Найнижчу — в Херсонській – 7,1 ц/га, Запорізькій – 9,3 ц/га, Одеській – 10 ц/га і Миколаївській – 10,1 ц/га.

Інформаційна компанія ”ПроАгро” прогнозує загальний валовий збір зернових і зернобобових культур у поточному році на рівні 22,74 млн.тонн, що на 41,3% менше, ніж у 2002році.За даними „АПК-Інформ” цьогорічний урожай зерна становитиме 25,5 млн. тонн.

При скороченні загального вала зерна, аналітики чекають значного зростання урожаю зерна кукурудзи — до 6,7 млн. тонн у зв’язку із збільшенням площ під посів.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...