Головна » Інше » Львівська область з зернотрейдерами уклала контрактів на поставку 110 тисяч тонн зерна

Львівська область з зернотрейдерами уклала контрактів на поставку 110 тисяч тонн зерна

При потребі на продовольче зерно 95 тис. т на Львівщині вже укладено контрактів із зернотрейдерами на поставку 110 тис. т, – повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Львівської ОДА Степан Лукашик.

Основними операторами із закупівлі зерна будуть Львівський та Стрийський хлібокомбінати, а також Яворівський та Кам’янецький млини.

Степан Лукашик повідомив, що в області успішно триває збір зерна –70% зерна вже зібрано при плані 625 тис. т , з них — 450 тис. т обмолочено.

Успішно також йде утворення обласного стабілізаційного фонду зерна. Із запланованої 21 тис. т до нього вже закуплено 2500 т за ціною 600 грн. за тону. Степан Лукашик вважає, що умови закупівлі зерна до стабілізаційного фонду є вигідними для сільськогосподарських підприємств, адже собівартість виробництва зерна у нас складає 380-400 грн. за тону при теперішній врожайності у 25 центнерів з гектара. Степан Лукашик стверджує, що стабілізаційний фонд дозволить регулювати ціни на зерно у випадку різких стрибків цін на зерно.

Заступник голови Львівської ОДА заявив, що він схвально ставиться до ініціатив районних адміністрацій із створення місцевих стабілізаційних фондів: „Поганий той господар, який не має запасу на не передбачуваний випадок”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...