Головна » Інше » „Львівтрансгаз” розробив проект удосконалення осушки газу на Більче-Волицькому ПСГ

„Львівтрансгаз” розробив проект удосконалення осушки газу на Більче-Волицькому ПСГ

„Львівтрансгаз” розробив проект удосконалення осушки газу на Більче-Волицькому підземному сховищі газу (ПСГ), що дозволить постачати на український кордон газ, який повністю відповідає європейським вимогам.

Про це „Контекст-медіа” повідомив прес-центр НАК „Нафтогаз України”, посилаючись на дані, озвучені 30 липня у с.Більче-Волиця Львівської області на розширеній нараді за участю голови правління НАКу Юрія Бойка і керівників ДК „Укртрансгаз” та УМГ „Львівтрансгаз”, присвяченій підсумкам роботи у І півріччі 2003 р. та проблемним питанням підготовки до роботи ПСГ у зимовий період.

На нараді було поінформовано також і про те, що „Львівтрансгаз” займається переоснащенням нагнітачів та колекторів газосховища, що дозволить проводити проектний відбір газу при нижчому за проектний тиску пластів та запобігати аварійним ситуаціям в осінньо-зимовий період.
На нараді зазначалося, що основним завданням керівництва „Львівтрансгазу” є контроль якості газу у відповідності до вимог європейського ринку, збільшення енергії пласта з метою забезпечення проектних відборів (160 тис. куб. м на добу) у періоди пікових навантажень, щорічна реновація буферного газу, дефіцит якого на сьогоднішній день складає 4,6 млрд. кубометрів.

Голова правління НАК „Нафтогаз України” Юрій Бойко на зустрічі з керівництвом „Львівтрансгазу” заявив, що НАК готова збільшити цільове фінансування газотранспортної галузі за рахунок залучення коштів із зовнішніх джерел.

„Компанія забезпечить поставки контрактних обсягів російського газу та повністю виконає власні експортні угоди”, — відзначив він.

Безперебійна робота ПСГ, зазначає у повідомленні прес-центр „Нафтогазу України”, є особливо актуальною у зв’язку з укладенням „Нафтогазом України” та ВАТ „Газпром” (Росія) у кінці 2002 року низки довгострокових угод про транзит російського газу територією України та використання українських підземних газосховищ, збільшенням обсягів експорту газу Україною та необхідністю створення резерву для забезпечення рівномірності поставок у Європу протягом зимового періоду та безперебійного постачання українських споживачів.

Більче-Волицьке підземне газосховище активною ємністю 19 млрд. кубометрів є найбільшим у Європі та відіграє ключову роль у резервуванні газу. Його ефективна робота багато у чому визначає виконання Україною своїх зобов’язань за контрактами на транспортування та підземне зберігання газу.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...