Головна » Інше » Nestle інвестує у „Світоч” більше 65 млн. грн.

Nestle інвестує у „Світоч” більше 65 млн. грн.

Компанія Nestle, власник Львівської кондитерської фірми „Світоч”, має намір у 2003 році інвестувати у львівське підприємство загалом більше 65 млн. гривень, — повідомив „Укркондитер” з посиланням на менеджера з маркетингу і зв’язкам з громадськістю Юрія Петруся.

За словами Ю.Петруся, частину з цієї суми „Світоч” уже отримав і встиг освоїти, використавши інвестиції на переобладнання вафельної лінії і на запуск нової лінії з виробництва шоколадної продукції.

Петрусь, крім цього, повідомив, що у січні-червні цього року „Світоч” збільшив реалізацію продукції на 21,8% у порівнянні з аналогічним періодом 2002 року (у натуральному виразі обсяги продаж компанія не повідомляє).

У червні „Львівська газета”, посилаючись на анонімне джерело, наближене до представництва Nestle, повідомила, що швейцарська корпорація розглядає можливість продажу майже 97% акцій ЗАТ „Львівська кондитерська фірма „Світоч”.

У грудні минулого року тодішній генеральний директор „Світоча” Андрій Тавпаш повідомив, що у 2003 р. фірма планує використати на оновлення основних фондів і розвиток виробництва 50 млн. грн. інвестиційних коштів. За його словами, стільки ж інвестицій „Світоч” освоїв у 2002 р., що, у свою чергу, на 28,5%, або 20 млн. грн., менше, ніж у 2001 р.

А.Тавпаш наголосив, що у найближчі роки „Світоч” увійде до числа найбільших виробників кондвиробів у Європі.

„Світоч” входить до п’ятірки найбільших виробників кондитерських виробів в Україні. Частка компанії на вітчизняному ринку шоколадних виробів складає близько 10%.

У 2002 році „Світоч” скоротив виробництво у порівнянні з 2001 р. на 9% — до 40 тис. тонн (2001 р. виробив 44 тис. тонн). У грошовому еквіваленті виробництво скоротилося за рік на 11,69%, або 41,5 млн. грн., — до 313,5 млн. грн.

Балансовий прибуток за минулий рік скоротився на 19,6% — з 27,144 млн. грн. до 21,8 млн. грн.

У 2001 році львівська кондитерська фабрика виробила 44 тис. тонн кондитерської продукції на загальну суму 355 млн. грн. (у 2000 р. — на 8% менше).

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...