Головна » Інше » 122,3 млн. грн. зарплати недоотримали працівники Львівщині

122,3 млн. грн. зарплати недоотримали працівники Львівщині

Загальний борг із виплати заробітної плати протягом першого півріччя 2003 року у Львівській області склав 122,3 млн. грн. і у порівнянні з початком року зріс на 1,7 млн. грн. або на 1,4%, — повідомила прес-служба Львівської ОДА з посиланням на головне управління економіки Львівської ОДА.

Своєчасно не отримали заробітну плату 103,9 тис. осіб або 17,7% чисельності працівників, зайнятих в економіці, з них 28,7% – понад 6 місяців. Середній розмір боргу кожному працівникові – 990,2 грн., що рівнозначно розміру середньомісячної заробітної плати більш ніж за останні два місяці.

Найбільші суми боргів у промисловості (71,3 млн. грн.), в тому числі, у вугільній галузі (26,6 млн. грн.).

Поряд із зменшенням заборгованість у більшості районах області, ріст її порівняно з початком року допущено у Золочівському (на 13,2%), Старосамбірському (на 12,0%), Сокальському (на 11,8 %), Миколаївському (на 11,1%), Буському (на 10,8 %), Жовківському (на 10,1%) районах, містах Бориславі (на 16,8%), Дрогобичі (на 13,4), Львові (на 4,9%), Червонограді (на 4,6%).

Найбільшою мірою на стан погашення боргів вплинули підприємства: ВАТ “Львівський завод “Автонавантажувач” (сума боргу 1583,4 тис. грн.), Державне ВО “Полярон” (1289,8 тис. грн.), ВАТ “Львівський завод РЕМА” (1065,0 тис. грн.), ВАТ “Львівський автобусний завод” (953,2 тис. грн.), ВАТ “Завод “Львівсільмаш” (950,2 тис. грн.), Львівське міське комунальне підприємство “Львівводоканал” (880,4 тис. грн.), ДП “Спеціалізоване ремонтно-будівельне управління “Львівліфт” акціонерного товариства відкритого типу “Укрліфт” (851,9 тис. грн.), ДП “Львівприлад” (844,2 тис. грн.), ВАТ “Спецбудмонтаж” (844,2 тис. грн.), ВАТ “Львівський мехсклозавод” (373,3 тис. грн.) та ін.

З метою покращення ситуації, що склалася, спеціальна обласна комісія з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат попередила голів райдержадміністрації та міських голів міст обласного значення, що, у разі не виправлення ситуації із погашення боргів з виплати заробітної плати впродовж серпня місяця ц.р., буде порушено питання про укріплення кадрів у райдержадміністраціях та винесення на розгляд відповідних сесій міських рад про відповідність займаним посадам окремих голів виконавчих комітетів міськвиконкомів міст обласного значення.

Керівникам галузевих управлінь облдержадміністрації доручено підготувати пропозиції щодо кадрового посилення керівництва на державних підприємствах та підприємствах комунальної власності, у яких тривалий час зберігаються значні борги з виплати заробітної плати.

Підготовлені звернення до Прокуратури Львівської області, Служби безпеки України у Львівській області та УМВС України у Львівській області щодо проведення детального аналізу, дослідження причин зростання боргів та застосування в межах наданих повноважень мір впливу до керівників приватних підприємств, які довготривалий час допускають порушення трудового законодавства в частині невиплати заробітної плати.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...