Головна » Економіка » Економіст розповів, скільки зароблятимуть українці у разі легалізації криптовалюти

Економіст розповів, скільки зароблятимуть українці у разі легалізації криптовалюти

Легалізація криптовалюти дозволить збільшити валовий внутрішній продукт (ВВП) України в доларовому еквіваленті на 8,3 млрд доларів.

Про це повідомив економіст, партнер IMF group Ukraine Михайло Кухар на лекції «Чи бути Україні багатою?», що днями відбулася в Центрі Шептицького у Львові, інформує кореспондент «Прибутку».

«Ефект для економіки — 8,3 мільярда зростання», — сказав він.

Михайло Кухар розповів, що наразі базовий прогноз ВВП на 2021 рік, розрахований групою аналітиків, яку він представляє, складає 184 млрд дол. За таких умов середня заробітна плата в країні буде на рівні 586 дол.

Якщо ж в країні проведуть земельну реформу, то ВВП зросте на 11 млрд дол, а середня зарплата по країні становитиме уже 611 дол. Разом з легалізацією криптовалюти ВВП сягне 203 млрд дол, а зарплата — 643 дол.

Цілих 20 млрд дол принесе в економіку податкова реформа. Після неї, за оцінками IMF group Ukraine, українці зароблятимуть в середньому 712 дол.

Лекція Михайла Кухара у Львові на тему Як Україні стати багатою

Михайло Кухар розповідає про криптовалюту, ВВП і зарплату

Михайло Кухар:

— Є лише п’ять країн, в яких є легальний шлюз переходу з криптовалют в реальні гроші. Кожна з цих країн, коли відкривала у себе такий шлюз, в неї вливалося від десятків до сотень мільярдів доларів грошей світових спекулянтів, що граються в це «казино». Навіть країна, яка буде сьомою, десятою, дванадцятою, і навіть двадцять сьомою, що зробить такий шлюз, все одно отримає більший притік грошей світових спекулянтів, ніж заслуговують на те її розум та серце і обсяги зовнішньої торгівлі. Чому просто не протягнути руку і не взяти ці гроші — для мене не зрозуміло. Це зрозуміло для людей, які сидять в нас на Львівській площі і хочуть з усього отримати податок. Я ж дозволив би спекулянтам тут гасати без податків. Нехай сюди приведуть ці зайві, за різними оцінками, 30 або 70 мільярдів.

x

Рекомендуємо

Біткоїн

На Львівській залізниці «накрили» ферму з майнінгу біткоїнів

В одному з підрозділів Львівської залізниці виявлено незаконну ферму з майнінгу криптовалюти ...