Головна » Інше » За 11 міс. „Миколаївцемент” збільшив виробництво цементу на 25% — до 789 тис. тонн

За 11 міс. „Миколаївцемент” збільшив виробництво цементу на 25% — до 789 тис. тонн

За січень-листопад 2003 року один із п’яти найбільших в Україні виробників цементу ВАТ „Миколаївцемент” (Львівська обл.) збільшив виробництво у порівнянні з таким же періодом минулого року на 24,6% — з 633 тис. до 789 тис. тонн цементу.

Про це „Контекст-медіа” повідомила фінансовий директор підприємства Світлана Шлапак.

На стільки ж, за її словами, зросла й реалізація продукції заводу (на склад він не працює).

Ключовою причиною суттєвого збільшення обсягів виробництва пані Шлапак назвала непередбачуваний ріст ринку з травня у центрі та на заході України — територіях, де „Миколаївцемент” продає всю свою продукцію, і водночас збереження компанією своєї долі на ньому. „Зросло споживання, а з ним і об’єм продаж, — сказала вона.

Зокрема, на Львівщині ринок, за оцінками фахівців, зріс у порівнянні з минулим роком приблизно на 30%. „Цього ніхто не сподівався”, — наголосила співрозмовниця агентства. За її словами, ріст прогнозувався, але лише у центрі та на сході України, куди Миколаївський цементний завод навіть не планує виходити, зважаючи на великі транспортні витрати.

Частково на збільшенні виробництва позначилося й те, що „Миколаївцемент” незначно, але наростив свою частку на ринку. Зараз підприємству належить 10-11% на загальноукраїнському цементному ринку (це дозволяє йому входити в 5-ку найбільших із 13 вітчизняних цементних заводів) і 70-80% — на регіональному, де з ним конкурують лише Волинський і Кам’янець-Подільський заводи.

Світлана Шлапак прогнозує що у грудні цього року „Миколаївцемент” випустить ще 23 тис. тонн цементу, довівши річний показник до 812 тис. тонн, що перевищить торішній показник на 24%.

2002 року ВАТ „Миколаївцемент” виробив 654,6 тис. тонн цементу (за 2001 р. — 544 тис. тонн).

Миколаївський цементний завод („Миколаївцемент”) працює з 1950 року. Випускає різні марки цементу. Проектна потужність — 3 млн. тонн/рік.
Статутний фонд ВАТ — 39,1 млн. грн. 99,3% його акцій належить французькій компанії Lafarge.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...