Головна » Інше » „Миколаївцемент” розподілив прибутки за 2002 рік і вніс зміни до статуту

„Миколаївцемент” розподілив прибутки за 2002 рік і вніс зміни до статуту

Акціонери ВАТ „Миколаївцемент” (Львівська обл.), який входить до п’ятірки найбільших виробників цементу в Україні, на загальних зборах 3 грудня вирішили направити 4,7 млн. грн. із отриманих за 2002 рік 5,4 млн. грн. чистого прибутку на виплату дивідендів.

Про це „Контекст-медіа” повідомила фінансовий директор „Миколаївцементу” Світлана Шлапак.

Решту прибутку, за її словами, акціонери направили на покриття збитків минулих років, які складають близько 12 млн. грн. „Ще довго будемо погашати (збитки)”, — зазначила пані Шлапак.

Вона сказала, що якби не 7 млн. дол., отриманих раніше компанією від проведеної емісії і вкладених в оновлення обладнання, то частину прибутку за минулий рік замість дивідендів довелося б направляти саме в ремонт та модернізацію обладнання.

Як повідомила фінансовий директор, дивіденди виплачуватимуться в розрахунку 3 коп. на одну акцію номіналом 0,25 грн. Прибутковість однієї акції, таким чином, складе 12%. Для власника контрольного пакету акцій „Миколаївцементу” — французької компанії Lafarge така сума дивідендів є достатньо значною. Однак для дрібних акціонерів, яких в цементного заводу нараховується 25 тисяч, вона не має майже ніякої ваги. Тому вони прагнуть продати свої частки в „Миколаївцементі”. Через те, що такі звернення є чисельними, на зборах 3 грудня було вирішено внести зміни у статут компанії: надати право акціонерному товариству за рішенням загальних зборів викуповувати акції в акціонерів з метою їх погашення. Цим самим, як зауважила Світлана Шлапак, компанія узгодила свій статут з новим Цивільним Кодексом, який передбачає таку процедуру.

Lafarge належить 99,3% акцій „Миколаївцементу”.

Миколаївський цементний завод („Миколаївцемент”) працює з 1950 року. Випускає різні марки цементу. Проектна потужність — 3 млн. тонн/рік. Частка на українському ринку цементу складає орієнтовно 10%.

Статутний фонд ВАТ — 39,1 млн. грн.

За 2002 рік підприємство виробило 654,6 тис. тонн цементу (за 2001 р. — 544 тис. тонн).

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...