Головна » Інше » О.Сендега сподівається вирішити проблему заборгованості по зарплаті на Львівщині у 2004 році

О.Сендега сподівається вирішити проблему заборгованості по зарплаті на Львівщині у 2004 році

„Я хотів би вирішити питання заборгованості по заробітній платі на Львівщині у наступному році”, — заявив сьогодні голова Львівської ОДА Олександр Сендега на зустрічі з керівниками галузевих профспілок Львівщини.

Олександр Сендега повідомив, що станом на травень поточного року заборгованість по зарплаті становила 128 млн. грн. Зараз ця заборгованість скоротилась до 112 млн. грн. „Мене не задовольняють такі темпи виплати заборгованості”, — наголосив Олександр Сендега.

Щодо виплати заборгованості по ст. 57 Закону „Про освіту” голова Львівської ОДА розповів, що ставив це питання і в Кабміні, і під час нещодавньої зустрічі з Президентом України.

У Кабміні йому сказали, що це виключно львівська проблема і вирішувати її треба на регіональному рівні. За словами представників уряду, на виконання ст. 57 необхідно близько 7 млрд. грн., що становить річний бюджет освіти. Таких коштів в Кабмін немає.

Олександр Сендега закликав керівників галузевих профспілок Львівщини допомогти йому у вирішенні питання погашення заборгованості із зарплати.
Як повідомляло агентство, станом на 18 листопада у судових органах Львівської області на розгляді знаходиться 18 тисяч позовних заяв вчителів щодо виплати заборгованості по ст. 57 Закону про освіту на загальну суму понад 37, 3 млн. грн. Із цієї кількості заяв вже задоволено 9600 на суму 18 млн. грн., а виплачено 5, 3 млн. грн. Найскладніша ситуація склалася у Львові, де вчителями подано 9200 заяв на загальну суму 21,9 млн. грн., задоволено 4700 заяв на суму 11 млн. 400 тис. грн., з яких виплачено 2 млн. 600 тис. грн. Внаслідок цього уряді районів Львова, як Личаківському та Сихівському, склалася складна ситуація з виплатою поточної зарплати, є фати затримки її виплати. Страйком працівників освіти Личаківського району Львова оголосив підготовку до акції протесту проти невиплати зарплати у формі проведення скорочених уроків, яку планується розпочати 22 грудня.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...