Головна » Інше » Номінальна середньомісячна зарплата у Львівській області досягла 456 грн.

Номінальна середньомісячна зарплата у Львівській області досягла 456 грн.

У жовтні 2003 року номінальна середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника, зайнятого в економіці Львівської області, становила 456,36 грн., що на 25,8% більше в порівнянні з жовтнем 2002 року.

Про це інформується в коротких підсумках соціально-економічного становища на Львівщині, підготовлених начальником Львівського облуправління статистики для голови Львівської ОДА, і які є в „Контекст-медіа”.

Таким чином, прогноз голови облдержадміністрації Олександра Сендеги, який він зробив на початку жовтня цього року, сказавши, що до кінця року середня зарплата на Львівщині може скласти 450 грн., можна вважати таким, що збувся.

Як повідомляє далі начальник облстату, рівень реальної зарплати (з урахуванням зростання споживчих цін) у жовтні ц.р. порівняно з жовтнем 2002 р. зріс на 17,2%, за січень-жовтень ц.р. порівняно з відповідним періодом минулого року — на 16,6%.

Сума заборгованості з виплати зарплати станом на 1 листопада становила 112,9 млн. грн., що на 2% менше порівняно з початку жовтня. „У поточному році заборгованість збільшувалася з січня по квітень, а починаючи з травня спостерігається тенденція до її зменшення”, — зазначає Семен Матковський.

„Незважаючи на позитивні зрушення в цілому, — додає він, — найбільшою залишається заборгованість у промисловості (68,2 млн. грн., або 60,5% загальної суми в області), в організаціях, які займаються операціями з нерухомістю (12,4 млн. грн., або 10,9%), у будівництві (11,6 млн. грн., або 10,2%), на підприємствах і в організаціях сільського господарства та мисливства (7,5 млн. грн., або 6,6%)”.

Середній розмір боргу кожному працівникові склав 1 079 грн., що перевищує середньомісячну заробітну плату за жовтень у 2,4 разу.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...