Головна » Інше » Колегія Львівської ОДА схвалила проект Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівщини на 2004 рік

Колегія Львівської ОДА схвалила проект Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівщини на 2004 рік

Сьогодні Колегія Львівської ОДА схвалила проект „Програми  соціально-економічного та культурного  розвитку Львівської області на 2004 рік”, підготовлений головним управлінням економіки Львівської ОДА.

З даного питання на засіданні колегії доповів заступник голови Львівської ОДА Степан Лукашик. За його словами, цей документ повинен стати базовим для всіх адміністративно-територіальних одиниць та галузей  області.

Головною ціллю програми є досягнення високих темпів економічного зростання на основі укріплення інституційних засад ринкової економіки та виконання соціальних зобовязань органів виконавчої влади. З метою досягнення цих стратегічних завдань програмою передбачено такі заходи: повне погашення заборгованості   із виплати заробітної плати, продуктивна зайнятість населення; здійснення заходів для зменшення рівня смертності населення, удосконалення системи регулювання цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення; забезпечення виконання бюджету, збільшення обсягів інвестицій; проведення  стратегічного регіонального планування; просування на зовнішні ринки найбільш прогресивних форм експорту та ін. Досягнення цих цілей, за словами Степана Лукашика, можливе за умови виконання прогнозних показників економічного та соціального розвитку Львівщини.

Серед таких показників на 2004 рік, зокрема передбачено: чисельність працівників зайнятих у всіх сферах економічної діяльності 1 млн. 115 тис. осіб; обсяг продукції промисловості – 6 млрд. 770,6 млн. грн. (підвищення на 9,4% порівняно з 2003 роком); обсяг капітальних вкладень за рахунок усіх джерел фінансування — 3 млрд. грн.; грошові доходи на душу населення на рік – 4387грн.; обсяг зовнішньоторговельного обороту товарами  – 3 млрд. 55 млн. дол. США.

„Програма  соціально-економічного та культурного  розвитку Львівської області на 2004 рік” буде винесена на розгляд сесії Львівської облради 17 грудня.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...