Головна » Влада » Чому Садовий більше не хоче бути мером Львова. Пояснює політолог Ігор Танчин
Колаж: Ігор Танчин, Андрій Садовий, площа Ринок

Чому Садовий більше не хоче бути мером Львова. Пояснює політолог Ігор Танчин

Сьогодні тільки й розмов про те, що Андрій Садовий вирішив більше не балотуватись на посаду міського голови Львова. В ефірі програми Hard з Влащенко на телеканалі ZIK Андрій Іванович заявив, що трьох каденцій йому вистачить, і надалі він хоче працювати «на рівні держави».

«Закінчується моя третя каденція на посаді голови Львова — я був мером 13 років. Я б дуже хотів, щоби після мене приходили молодші, мудріші, талановитіші, більш успішні люди, і я максимально буду їх підтримувати. Моя задача сьогодні — працювати на рівні держави, адже тільки так я можу допомогти і Львову, й Одесі, й Харкову, й Миколаєву… Моя велика мета — збудувати країну, в якій хочеться жити», — сказав Садовий.

Соцмережі, зрозуміло, одразу ж вибухнули коментарями з приводу цієї його заяви.

«Прибуток» же звернувся до знаного політолога зі Львова Ігоря Танчина з проханням пояснити, що, на його думку, стоїть за таким рішенням нинішнього львівського міського голови.

І ось що пан Танчин нам сказав:

— Думаю, Садового сильно протверезили низькі рейтинги на президентських виборах. Є всі підстави вважати, що «Самопоміч» і далеко не покаже вагомого результату восени на парламентських. Тобто особиста популярність і популярність партії, а отже й політичне значення як самостійного гравця невблаганно падає.

Додайте сюди, що, перетворившись на політика загальноукраїнського рівня, Садовий отримав і відповідного калібру противників. Тому, зваживши всі обставини, він вирішив не ризикувати.

І ще одна обставина, далеко не остання за значенням — Садовий не може не відчувати, що вже просто набрид львів’янам і багато з них готові голосувати проти нього навіть за принципом «Хоч гірше, аби інше».

Одне із питань, яке дуже цікавить львів’ян, — хто стане наступником пана Садового, і чи спробує він просунути на посаду мера, так би мовити, свою людину. Зважаючи на потужний медіа-ресурс, який він контролює, ця затія цілком може мати успіх. Уже неодноразово в обговореннях в соцмережах, та навіть і в пресі, спливало прізвище нинішнього заступника мера Львова з питань розвитку Андрія Москаленка. Нібито саме його пан Садовий готує до наступних мерських виборів. Особливо спостержливі відзначають, що пан Москаленко навіть візуально та манерами схожий на свого патрона, тільки молодший.

На думку Ігоря Танчина, Андрій Садовий, безумовно, спробує зробити наступним міським головою Львова свого протеже. «Було б дивно, якби він цього не хотів. Але чи зможе? Зараз про це судити неможливо, замало даних», — сказав політолог.

Іван Троян

У колажі використано фото з сайту varianty.lviv.ua та YouTube-каналу А. Садового

Читайте також: 

Ігор Танчин: “Політика — це не стан, це — процес” (varianty.lviv.ua)

x

Рекомендуємо

Горить електропідстанція у Львові

Майже всі електропідстанції у Львові та області знищено, — Садовий

Росіянам в результаті ракетних атак вдалося знищити майже всі електропідстанції у Львові ...