Головна » Інше » У Львівській міськраді на обліку для поліпшення житлових умов стоїть 33541 сім’я

У Львівській міськраді на обліку для поліпшення житлових умов стоїть 33541 сім’я

Станом на 1 січня цього року у Львівській міській раді на обліку для поліпшення житлових умов стоїть 33541 сім’я, – повідомив 14 березня заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ігор Базарник на нараді з керівниками будівельних організацій міста.
Проблему житла міськрада, за його словами, планує розв’язати за рахунок реалізації програми житлового будівництва у Львові, основні напрямки якої виконавчий комітет міськради затвердив своїм рішенням №458 від 22.11.2002 року.

Як нагадав Ігор Базарник, ця програма передбачає, що замовником будівництва житла та громадських об’єктів виступатиме управління капітального будівництва ради, що будівництво може вестися за змішаною схемою: із залученням коштів населення, банківських кредитів, а також інвестицій.

Один із пунктів програми передбачає, що на розвиток інфраструктури Львова інвестори повинні передавати від 5 до 15% житлової площі. Дію цього пункту, за словами заступника міського голови з питань містобудування і землеустрою Василя Лозинського, керівництво міста, можливо, застосує в ході завершення будівництва багатоповерхових житлових об’єктів у районі с.Лисиничі Пустомитівського району.

Через нестачу коштів на інженерне забезпечення (водопровід, каналізацію, теплотрасу, електропостачання) ці об’єкти не можуть здати в експлуатацію. Тому була пропозиція від заступників міського голови – зарахувати 5-15% (відсоток буде визначений) житла у Львів. Тоді у місті кошти, передбачені на будівництво житла для міста, будуть вивільнені і направлені на інженерну інфраструктуру цього району, передала прес-служба Львівської міськради.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...