Головна » Інше » ДПА Львівської області сумнівається в ефективності реорганізації ДХК „Львіввугілля”

ДПА Львівської області сумнівається в ефективності реорганізації ДХК „Львіввугілля”

Державна податкова адміністрація у Львівській області має сумніви щодо ефективності реорганізації державної холдингової компанії „Львіввугілля” в однойменне державне підприємство. 14 березня у Сокалі (Львівська область) на нараді з проблемних питань вугільної галузі заступник начальник ДПА у Львівській області Юрій Гриб підкреслив, що він досі не бачить зрушень у плані об’єднання шахт в одну структуру.

„Процес, як на мене, стоїть. Він ні на крок не рушився”, – наголосив він.

Проаналізувавши показники діяльності „Львіввугілля” у 2002 році, Юрій Гриб відзначив, що компанія працює щораз гірше і гірше.

„Ви кожного місяця нарощуєте по якомусь напрямку заборгованість. Тобто у вас сьогодні „мінус”. Ви сьогодні виробляєте менше, аніж витрачаєте. Видобуток у 2002 році зменшився на 30% при загальному рості фонду заробітної плати по об’єднанню на 20%. Так ви далеко не напрацюєтесь”, – сказав він.

На думку Юрія Гриба, „Львіввугілля” не має „загального принципу виходу з кризи”.

Він повідомив, що податкова готова реструктуризувати борг компанії перед бюджетом. Але водночас попередив, що ДПА не зможе захищати „Львіввугілля” від кредиторів.

За словами Ю.Гриба, на сьогодні декілька шахт об’єднання перебувають на рівні банкрутства, і якщо якась комерційна структура доб’ється в суді визнання їх банкрутами, то податкова включиться у цю процедуру. „Ми змушені будем ввійти в раду кредиторів”, – зазначив він.

Заступник начальника ДПА Львівської області додав, що керівництву „Львіввугілля” не варто занадто розраховувати на покращення стану підприємства за рахунок збільшення поставок на енергогенеруючу компанію „Західенерго”, оскільки, за його інформацією, „якщо ріст такий відбудеться, „Західенерго” перестане розраховуватись з вами в тій сумі росту, який відбудеться”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...