Головна » Інше » Депутати Львівської облради рекомендують облдержадміністрації на 3 місяці призупинити видачу ліцензій на продаж металобрухту

Депутати Львівської облради рекомендують облдержадміністрації на 3 місяці призупинити видачу ліцензій на продаж металобрухту

11 березня депутати Львівської обласної ради на сесійному засіданні прийняли у цілому проект рішення „Про впорядкування діяльності з брухтом чорних і кольорових металів на території області”, яким рекомендують Львівській облдержадміністрації призупинити терміном на 3 місяці видачу погоджень для отримання ліцензій на здійснення операцій з металобрухтом суб’єктам господарювання, які не здійснювали раніше цього виду діяльності, а також погоджень для отримання адресних копій ліцензій суб’єктам господарювання з інших областей.

За прийняття рішення проголосували 59 депутатів, проти – 1 (із 63 присутніх на засіданні).

Прийняте депутатами облради рішення передбачає також доручити комісії з питань промисловості, обласній державній адміністрації та асоціації „Львівметалобрухт” здійснити аналіз потенційних запасів та скласти щорічний баланс утворення споживання, реалізації брухту чорних і кольорових металів та запровадити механізм отримання погоджень на здійснення операцій з металобрухтом на території області.

Надати право на розробку значних обсягів амортизаційного брухту, що утворюється при банкрутствах, санаціях, переоснащеннях підприємств з часткою державної форми власності, місцевим операторам-учасникам асоціації „Львівметалобрухт”. Рекомендувати укладати угоди на виконання таких робіт з учасниками асоціації також і підприємствам з іншою формою власності.

Згідно із прийнятим рішенням, управління Львівської залізниці має щомісячно надавати Львівській облдержадміністрації письмову інформацію з повним переліком фірм відправників і отримувачів металобрухту.

Львівська ОДА, у свою чергу, має спільно із обласною прокуратурою, управлінням МВС, СЕС та асоціацією „Львівметалобрухт” розробити заходи щодо впорядкування діяльності з брухтом на території Львівщини і припинення функціонування суб’єктів господарювання, у діяльності яких виявлені порушення Закону „Про металобрухт” і Ліцензійні умови. Обладміністрація повинна також створити робочу групу із розробки програми заготівлі і використання брухту чорних і кольорових металів. Програма має бути розроблена упродовж місяця.

Контроль за виконання свого рішення депутати поклали на постійну комісію з питань промисловості в особі Михайла Титикала.

Коментуючи агентству „Контекст-медіа” прийняте депутатами рішення, голова асоціації „Львівметалобрухт” Володимир Караїм зазначив, що асоціація ним задоволена. „Ми не розраховували на такий легкий успіх”, – підкреслив він.

Володимир Караїм зазначив, що „Львівметалобрухт” близько півроку разом із юридичним управлінням Львівської ОДА працював над проектом рішення про впорядкування операцій з металобрухтом, і навіть не сподівався, що він буде проголосований. „Я вважаю, що це є великий крок, що півроку роботи не пройшло марно”, – сказав він.

На думку В.Караїма, прийняте рішення дозволить зберегти „ті матеріальні ресурси, які ще лишилися в області”, а також заборонить „влазити” на регіональний ринок металобрухту „бандитам” із інших областей.

Голова „Львівметалобрухту” висловив задоволення, що питання операцій з металобрухтом опинилося під контролем обласних властей.

Асоціація „Львівметалобрухт” була зареєстрована на початку літа 2001 року. Її засновниками виступили ТзОВ „Компанія Дністер”, ПП „Астро” та НВФ „Орус”. Асоціація ставить перед собою завдання захисту інтересів легально діючих на території Львівської області фірм, що займаються заготівлею, переробкою і прдажем брухту; координація дій з силовими структурами, адміністративними органами та іншими українськими асоціаціями „брухтовиків”.

На сьогодні „Львівметалобрухт” об’єднує близько 10 найбільших регіональних операторів ринку металобрухту.

Станом на 25 вересня 2002 року у Львівській області діяло 53 підприємства, що здійснювали операції з брухтом чорних металів, і 34 підприємства, які займалися брухтом кольорових металів.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...