Головна » Інше » Комунальні підприємства Львова працюють у збиток – В.П’ятак

Комунальні підприємства Львова працюють у збиток – В.П’ятак

За підсумками 2002 року, підприємства комунального господарства м.Львова працюють у збиток, – повідомив 11 березня на прес-конференції начальник Головного управління економіки Львівської облдержадміністрації Валерій П’ятак.

„Дійсно, всі практично підприємства, по результатах минулого року, є збитковими”, – сказав він.

За словами Валерія П’ятака, збитковість комунальних підприємств зумовлена, в основному, низьким рівнем розрахунків з боку споживачів їхніх послуг. Так, зазначи він, за лютий рівень проплат населення за послуги „Львівводоканалу” склав 63%, знизившись у порівнянні з попереднім місяцем на 13%. „Ці параметри заводять певний конфлікт в ситуацію”, – сказав пан П’ятак.

Ще одним фактором збитковості комунальних підприємств начальник Головного управління економіки Львівської ОДА назвав існуючу на сьогодні невідповідність тарифів на послуги підприємств їхнім затратам на ці послуги.

В.П’ятак зазначив, що через складний фінансово-економічний стан, комунальні підприємства мають значні борги за спожиті енергоресурси. На сьогодні за газ вони заборгували 76 млн. грн., за електроенергію – понад 3 млн. грн.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...