Головна » Інше » Львівські таксисти провели збори довжиною в 3 км

Львівські таксисти провели збори довжиною в 3 км

10 лютого на об’їздній дорозі від Львова до смт. Брюховичі з ініціативи Львівської обласної організації незалежної профспілки перевізників (ЛООНПП) зібралося більше 500 автомашин таксі, для обговорення затвердженого Львівською міською радою рішення від 8 листопада 2002 року, згідно з яким пасажирам матимуть право надавати таксомоторне обслуговування лише ті перевізники, автомашини яких знаходяться в експлуатації не більше 10 років.

Результатом такого рішення, за словами заступника голови ЛООНПП Ігоря Михальського, призведе до того, що безробітними залишаться близько 90% від усієї сукупності таксистів Львова.

За пунктом 2.3 цього рішення „Оптимальна кількість таксомоторів у Львові визначається замовником”. У цьому рішенні для Львова рекомендується 1092 таксі, причому 810 з них — ті, які належать акціонерним товариствам. В той час, за словами Ігоря Михальського, ці підрахунки були зроблені ще у 70-х роках, а сьогодні у Львові функціонує близько 10 тисяч пасажирських перевізників, в тому числі і приватних.

ЛООНПП уже створила страйковий комітет, який вимагатиме у 5-денний термін (строк вступив у дію 9 лютого) передивитися такі пункти рішення, в яких йдеться про „віковий ценз” таксі, та кількості таксі, які потрібні для Львова. „Ми можемо погодитися з оновленням автопарку, але не в такі стислі терміни. Для цього нам потрібно рік, або краще 3 роки”, – пояснив Ігор Михальський.

Якщо в цей термін вимоги не розглянуться, то ЛООНПП може вдатися і до страйкових дій.

Серед іншого, Ігор Михальський повідомив, що 15 лютого відбудеться тендер на право перевезення пасажирів Львовом, „і, на мій розсуд, в ньому мають шанс перемогти три фірми „000”, „002” та „Автомакс”. У бланку заяви для участі у конкурсі потрібно вказати банківські реквізити, участь у конкурсі можуть взяти тільки юридичні особи.

Планувалося, що збори перевізників проведуться на трасі від вул. Стрийської до села Солонка, але Ігор Михальський зазначив, що ЛООНПП свідомо змінило місце проведення зборів, адже ця траса має статус міжнародної.

У колоні таксі, протяжністю в 3 кілометри, взяли участь не тільки члени незалежної профспілки перевізників, і не тільки Львівські таксисти: тут були представники Новояворівська, Самбора, Яворова, Бродів, Трускавця та інших районів Львівської області, які на зборах висловили солідарність зі своїми львівськими колегами.

Голова ЛООНПП Зиновій Запотоцький, за словами Ігоря Михальського, перебуває у Києві, де з керівництвом Всеукраїнської незалежної профспілки перевізників із залученням юристів вирішують ситуацію, яка склалася у Львові.

Довідка „Контекст Заходу”: Всеукраїнська незалежна профспілка перевізників в Україні нараховує близько 40 тисяч членів, серед яких 1500 – у Львівській області.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...