Головна » Інше » У березні ФДМУ спробує продати частини колишнього роздільського ДГХП “Сірка”

У березні ФДМУ спробує продати частини колишнього роздільського ДГХП “Сірка”

У березні Фонд держмайна України спробує продати частини колишнього Роздільського державного гірничо-хімічного підприємства „Сірка” – Новороздільський завод фунгіцидів та Новороздільський завод складних мінеральних добрив. Обидва підприємства були створені в результаті реорганізації „Сірки” у березні-вересні 2001 року. На сьогодні одне з них „банкрутять”, а інше, як з’ясувалося, продали за податкові борги.

Першим, 17 березня, повинен відбутися конкурс з продажу ВАТ „Новороздільський завод фунгіцидів”. На нього Регіональне відділення ФДМУ у Львівській області виставить 90,175% акцій підприємства. Стартова ціна пакету складатиме 7 734,570 тис. грн.

Згідно з умовами конкурсу, його переможець повинен буде протягом п’яти років зберігати основний профіль діяльності, номенклатури та обсягів виробництва заводу з подальшим зростанням обсягів виробництва та реалізації продукції. Залучити протягом цих же 5 років інвестиції в сумі не менше 8 млн. грн. для впровадження передових технологій. Причому не менше 2 млн. грн. власник повинен внести в розвиток підприємства протягом першого ж року.

Конкурс з продажу ВАТ „Новороздільський завод складних мінеральних добрив” має відбутися 24 березня. На нього Регіональне відділення ФДМУ у Львівській області виставить 93,395% акцій підприємства. Стартова ціна пакету складатиме 97 492,700 тис. грн.

Згідно з умовами конкурсу, його переможець зобов’язаний буде забезпечити повне погашення протягом 90 днів простроченої кредиторської заборгованості підприємства перед бюджетом, Пенсійним фондом та із заробітної плати. А також погасити реструктуризовані борги заводу до бюджету в сумі 1 156,715 тис. грн. (до 20 листопада 2004 р.), до Пенсійного фонду у сумі 499,369 тис. грн., сплачуючи їх рівними частинами щокварталу.

Протягом 6 місяців покупець також зобов’язаний буде провести відновлення виробництва (капітальний ремонт основних фондів) підприємства із залученням коштів на суму не менше 5 000 тис. грн. Не звільняти працівників заводу, зберегти і розширити основний профіль виробництва нітроамофоски (для цього протягом року має довести технологічну потужність лінії з випуску нітроамофоски до обсягу не менше 200 тис. тонн на рік).

У ФДМУ „Контексту” зауважили, що відносно Новороздільського заводу складних міндобрив Господарський суд Львівської області 2 грудня 2002 року порушив справу про банкрутство.

Як стало відомо агентству, не краща ситуація і з Новороздільський заводом фунгіцидів. 29 січня він був проданий через Західно-Українську біржу нерухомості. На біржі „Контексту” зазначили, що продавцем підприємства виступили податкові органи, і проданий він був за податкові борги. У Державній податковій адміністрації у Львівській області підтвердити цей факт не змогли.

Довідка „Контексту”: Новороздільський завод фунгіцидів створений у результаті реорганізації Роздільського ДГХП „Сірка”, за наказом Регіонального відділення ФДМУ у Львівській області від 26 березня 2001 року. До основної номенклатури підприємства входить виробництво меленої сірки.
Новороздільський завод складних міндобрив створений у вересні 2001 року в результаті реорганізації Роздільського ДГХП „Сірка”. На сьогодні підприємство виробничої діяльності підприємство не здійснює, технологічні цехи перебувають у режимі відновлювального ремонту. Основні види продукції заводу: нітроамофоска кількох модифікацій, сірчана і фосфорна кислота.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...