Головна » Інше » 2002 року залишки заборгованості за кредитами банків Львівщини зросли на 49,4%

2002 року залишки заборгованості за кредитами банків Львівщини зросли на 49,4%

За січень-грудень минулого року залишки заборгованості за кредитами банківських установ Львівської області зросли на 49,4% і на 1 січня 2003 року склали 1354,1 млн. грн. (без врахування міжбанківських кредитів).

Про це „Контекст” повідомили в управлінні Національного банку України у Львівській області.
У повідомленні сказано, що за 2002 рік банки області стали більше видавати довгострокових кредитів (обсяг виданих за рік довгострокових кредитів зріс у 2,6 разу). Приріст короткотермінових кредитів склав 30%.

Завдяки приросту довгострокових і короткотермінових кредитів, відзначає управління НБУ, в області у позитивний бік змінилась і структура заборгованості за банківськими кредитами.

„Так, якщо на початок 2002 року питома вага довгострокових вкладень банків в загальній сумі заборгованості складала 14,7%, то на кінець року їх частка зросла до 25,7%”, – зазначає Нацбанк.
За його даними, у структурі кредитного портфелю банківських установ регіону питома вага простроченої, пролонгованої та сумнівної заборгованості незначна та складає 9,4%. Відносно 1 січня 2002 року їхня частка зменшилася на 2,9 відсоткових пункти.

У повідомленні також сказано, що відсоткові ставки за кредитами упродовж року знизились на 8,9% – з 32,5% до 23,6%.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...