Головна » Бізнес » Енергетика » Відбувся перший за останні два роки аукціон з продажу нафтогазових ділянок у Львівській області. Результати

Відбувся перший за останні два роки аукціон з продажу нафтогазових ділянок у Львівській області. Результати

25 жовтня 2018 року в приміщенні Держгеонадр України відбувся перший за два роки аукціон з продажу спеціальних дозволів на користування надрами з метою геологічного вивчення на нафтогазових ділянках.

Про це повідомляє EXPRO.

До торгів було виставлено Черницьку (Стрийський р-н, Львівська обл.) та Липовецьку (Яворівський р-н, Львівська обл.) площі нафтогазових родовищ. Ще дві нафтогазові ділянки у Сумській та Львівській областях було знято з аукціону через відсутність заявок.

За інформацією Держгеонадр, було зареєстровані заяви про намір взяти участь у II аукціоні 2018 р. наступних компаній:

  • на Липовецьку площу: ПП «Калан», ТОВ «Надра Енерджі», АТ «Укргазвидобування», ПАТ «Укрнафта»;
  • на Черницьку площу: ТОВ «Стрийнафтогаз», ТОВ «Надра Енерджі».

Однак, ПАТ «Укрнафта» не було допущено до аукціону через невідповідність заявки. Отже, на аукціоні змагались 4 компанії.

За результатами аукціону, перемогу за спецдозвіл на Черницьку площу отримала ТОВ «Стрийнафтогаз» (директор Петро Гринів, засновники: Петро Гринів, Олег Курочкін, Юрій Петрушко. За даними учасників ринку, ТОВ «Стрийнафтогаз» та ПП «Калан» входить в орбіту екс-керівника АТ «Укртрансгаз» Ігоря Прокопіва) за 2,04 млн грн.

Черницьку площу придбала «Укргавидобування» за 15,1 млн грн (більш ніж у 4 рази з початкової ціни у 3,5 млн грн). УГВ змагалась за площу з представником ТОВ «Надра Енерджі» (директор Юлія Стельмах, засновник – Сергій Гаврилов. За даними ЗМІ, Стельмах Юлію Миколаївну на початку 2017 року було відібрано на посаду головного спеціаліста Департаменту нафтогазового комплексу Міненерговугілля).

x

Рекомендуємо

Струтинський спиртзавод

Струтинський спиртзавод на Львівщині виставили на продаж

Фонд державного майна України (ФДМУ) оголосив про проведення аукціону з приватизації розташованого ...