Головна » Інше » Приріст відпочиваючих на курортах Львівської області у цьому сезоні може перевищити 20%

Приріст відпочиваючих на курортах Львівської області у цьому сезоні може перевищити 20%

Приріст відпочиваючих на курортах Львівської області у цьогорічному курортному сезоні може скласти більш ніж 20%, – вважає начальник відділу розвитку рекреаційних зон та курортів Управління курортів та туризму Львівської облдержадміністрації Олег Кахновець.

Про це пан Кахновець повідомив в інтерв’ю „Контекст-медіа”. „Я сподіваюся, що буде приріст не менше, як 20%”, – сказав він.

Зростання кількості відпочиваючих, вважає Олег Кахновець, варто очікувати, зважаючи на сьогоднішню ситуацію в світі та прогнозований наплив курортників з Росії.

Серед інших факторів, що вплинуть на зростання завантаженості курортів області, керівник відділу курортів назвав те, що „до наших санаторіїв повертається наш споживач”, який донедавна віддавав перевагу відпочинку у Хорватії, Болгарії тощо. „Зараз народ вже зрозумів таку просту істину, що у нас можна відпочити не гірше, а дуже часто і краще”, – сказав він.

За його словами, на курорти Львівщини люди стали більше їхати, оскільки санаторії стали покращувати рівень сервісу, приділяючи більшу увагу підготовці персоналу. „Хоча ми маємо багато недопрацювань в цьому напрямку, але можемо констатувати, що відбулося значне підвищення якості санаторно-курортних послуг”, – сказав О.Кахновець.

Важливу роль у напливі курортників, вважає співрозмовник агентства, відіграла також відносна стабільність ціни путівок упродовж останніх кількох років (переважно від 900 грн. до 2,5 тис. грн., в залежності від умов проживання).

Олег Кахновець зазначив, що 20% зростання відвідуваності курортів Львівщини є далеко не межею. За його словами, на сьогоднішній день природньо-лікувальний фактор області використовується на рівні усього 10-15%. Так що область має „величезний резерв”.

З 1 жовтня 2001 р. по 30 вересня 2002 р. курорти Львівської області відвідало близько 300 тис. відпочиваючих (564 тис. ліжкоднів) із 52 країн світу, у т.ч. з 14 країн колишнього Радянського Союзу. Серед іноземців найбільшими користувачами послуг санаторно-курортної галузі Львівщини є поляки та німці.

У період з 1980 по 1990 роки курорти області щороку відвідувало 350 тис. відпочиваючих. Пізніше відбувся їх значний спад – до 1997 року, після чого кількість курортників знову почала зростати.
Основними курортами, розташованими на території Львівської області, є Трускавець, Моршин, Немирів, Східниця, Любінь Великий, Немирів, Шкло. В області працюють близько 136 санаторіїв.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...