Головна » Інше » Білорусь вирішила припинити закуповувати для своїх громадян путівки на курорти Львівської області

Білорусь вирішила припинити закуповувати для своїх громадян путівки на курорти Львівської області

Білоруський аналог українського Фонду соціального страхування вирішив припинити закуповувати для громадян Республіки Білорусь путівки на курорти Львівської області.

Про це „Контекст-медіа” повідомили у Львівській облдержадміністрації.

Рішення, вважають в облдержадміністрації, було прийняте вольовим шляхом і є досить суб’єктивним. „Напевне, щось прорахували”, – припускають в ОДА.

В адміністрації відзначають, що білоруси систематично відвідували курорти Львівщини, їхня відсутність, однак, за оцінками чиновників, не повинна жодним чином позначитися на економіці санаторіїв та їх заповнюваності. Місце білорусів, очікується, займуть відпочиваючі з Польщі, Німеччини, Молдови та Росії.

„Так що іноземців не бракуватиме”, – кажуть у Львівській ОДА.

У Посольстві Республіки Білорусь в Україні агентству заявили, що ні про які обмеження щодо купівлі путівок на курорти Львівщини їм не відомо. „Нема такої інформації”, – сказав прес-секретар Посольства Володимир Степук.

З 1 жовтня 2001 р. по 30 вересня 2002 р. курорти Львівської області відвідало трохи менше 30 тис. відпочиваючих (564 тис. ліжкоднів) із 52 країн світу, у т.ч. з 14 країн колишнього Радянського Союзу. Серед іноземців найбільшими користувачами послуг санаторно-курортної галузі Львівщини є поляки та німці.

У період з 1980 по 1990 роки курорти області щороку відвідувало 350 тис. відпочиваючих. Пізніше відбувся їх значний спад – до 1997 року, після чого кількість курортників знову почала зростати.
Основними курортами, розташованими на території Львівської області, є Трускавець, Моршин, Немирів, Східниця, Любінь Великий, Немирів, Шкло. В області працюють близько 136 санаторіїв.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...