Головна » Інше » “Західплемресурси” шукають 200 тис. євро на купівлю обладнання Mini-tub для кріоконсервації, фасування та зберігання спермопродукції бугаїв-плідників

“Західплемресурси” шукають 200 тис. євро на купівлю обладнання Mini-tub для кріоконсервації, фасування та зберігання спермопродукції бугаїв-плідників

ТзОВ “Львівський науково-виробничий центр “Західплемресурси” шукає 200 тис. євро на купівлю обладнання фірми Mini-tub для кріоконсервації, фасування та зберігання спермопродукції бугаїв-плідників та інструментів для осіменіння корів і телиць.

Про це “Контекст-медіа” повідомив генеральний директор “Західплемресурсів” Василь Глухий.
За його словами, потреба придбання подібного обладнання виникла у зв’язку з необхідністю впровадження світових технологій, що застосовуються у відтворенні сільськогосподарських тварин і виходу на європейські ринки.

“При виборі було надано пріоритет обладнанню фірми Mini-tub як одному з найбільш поширених у Європі і порівняно дешевшого від обладнання інших виробників”, – зазначив Василь Глухий.

Він повідомив, що придбання такого обладнання дозволить “Західплемресурсу” забезпечувати щорічне виробництво спермопродукції у кількості 2 млн. доз.

Він сказав, що „при забезпеченні тільки потреб області у спермопродукції 700 тис. спермодоз на рік, надходження від реалізованої спермопродукції складатимуть 5 млн. грн.”.

Реалізацію кріоконсервованої в паєтах сперми „Західплемресурси” мають намір з 2004 року. Термін окупності проекту – 4-5 років.

Фінансування закупівлі обладнання Mini-tub Львівський науково-виробничий центр готовий за трьома схемами: кредит, лізинг і створення спільного підприємства на базі „Західплемресурсів”.

Інвестпроект щодо закупівлі обладнання для кріоконсервації, фасування та зберігання спермопродукції бугаїв-плідників „Західплемресурси” мають намір представити на „Інвестиційному ярмарку–2003”.

ТзОВ „Львівський науково-виробничий центр „Західплемресурси” створене 2002 року на базі дослідного господарства „Гряда” Жовківського району на основі угоди про спільну діяльність між ЗАТ „Облплемоб’єднання” та Інститутом біології тварин Української академії аграрних наук.

У травні 2003 року Колегія Міністерства аграрної політики України надала „Західплемресурсам” статус селекційного центру, який забезпечуватиме втілення державних програм селекції у тваринництві в господарствах західного регіону України.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...