Головна » Інше » Заступника голови Львівської ОДА М.Лесіва обрали президентом Львівської агарної палати

Заступника голови Львівської ОДА М.Лесіва обрали президентом Львівської агарної палати

Сьогодні на загальних зборах Львівської Аграрної палати (ЛАП) обрано нового президента ЛАП. Ним став заступник голови Львівської ОДА Михайло Лесів.

Із загальної кількості уповноважених представника Львівської аграрної палати (690 осіб) на збори ЛАП зібралися 394 делегати. У зборах взяли участь голова Львівської ОДА Олександр Сендега, начальник Головного управління сільського господарства Іван Стефанишин, голова постійної депутатської комісії Львівської облради з питань АПК Роман Гайдучок.

Олександр Сендега у виступі наголосив на важливій ролі Аграрної палати, але зазначив, що необхідно переосмислити те, що вона робила до цього часу. „Сьогодні ми відкриваємо нову сторінку, — зазначив він і додав, — Я часто користуюсь таким методом”. За словами Олександра Сендеги, необхідно думати про кожне село.

Роман Гайдучок нагадав, що рішення про створення Львівського аграрної палати прийняла обласна рада. ЛАП, за його словами, мала лобіювати і захищати інтереси власників дрібних паїв перед владою і дрібними чиновниками. „Як може Аграрна палата захищати селян, коли 90% уповноважених її представників – це представники адміністрації”, — обурився Роман Гайдучок.

Він також зазначив, що за рік часу не бачив реальних результатів роботи ЛАП. „Використовуючи марку громадської організації, адміністративний склад захищає себе від критики”, — вважає Роман Гайдучок.

Не зважаючи на дискусію з приводу того, чи можу громадську організацію ЛАП очолити представник влади, за умовами рейтингового голосування переміг Михайло Лесів, набравши 127 голосів. Другим кандидатом на цю посаду був фермер Іван Кільган, за якого проголосували 56 делегатів.

Михайло Лесів сказав, що відчуває в собі потенціал зробити щось для ЛАП. „Я зможу використати адмінресурс на користь громадської організації”, – зазначив він.

Було обрано також двох віце-президентів ЛАП. Ними сталим Іван Кільган та Степан Притула. Кандидатуру Івана Кільгана запропонував сам Михайло Лесів.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...