Головна » Інше » Зростання торгів з акціями „Західенерго” на ПФТС прямо пов’язане з активізацією іноземних інвесторів на українському ринку цінних паперів – експерт

Зростання торгів з акціями „Західенерго” на ПФТС прямо пов’язане з активізацією іноземних інвесторів на українському ринку цінних паперів – експерт

Зростання торгів з акціями ВАТ „Західенерго” на ПФТС прямо пов’язане з активізацією іноземних інвесторів на українському ринку цінних паперів. Таку думку висловив управляючий директор компанії Foyil Securities New Europe Ltd. Григорій Грушко, – повідомляє агентство УФС.

Експерт відзначив: якщо оцінювати ситуацію об’єктивно, то на українському ринку існує не так уже й багато „голубих фішок” („Нижньодніпровський трубний завод”, „Укрнафта”, „Центренерго”, „Західенерго”, „Дніпроенерго”), серед яких „Західенерго” – єдина компанія, що не має програми ADR.

Григорій Грушко підкреслив, що протягом останніх тижнів збільшився обсяг продаж усіх „голубих фішок”, і, враховуючи проблеми з ліквідністю на українському ринку та обмеженим вибором, інвестори „скуповують” доступні блоки великих розмірів.

На його думку, скоріше за все, на ПФТС була відображена „скупівля” середніх пакетів акцій, які потім були перепродані іноземному інвестору єдиним великим блоком.

Минулого тижня на ПФТС було продано 245001 шт. акцій ВАТ „Західенерго” (1,9% статутного фонду) за 5 689 148,73 грн.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...