Головна » Інше » „Галнафтогаз” ініціює пом’якшення технічних норм продажу скрапленого газу на АЗС

„Галнафтогаз” ініціює пом’якшення технічних норм продажу скрапленого газу на АЗС

ВАТ „Концерн Галнафтогаз” (Львів), власник великої мережі автозаправних станцій, збирається звернутися до Комітету ВРУ з питань ПЕК та Мінпаливенерго з пропозицією пом’якшити технічні норми продажу скрапленого газу на АЗС – дозволити розміщувати модулі продажу скрапленого газу поряд з бензоколонками.

Про це „Контекст-медіа” повідомив прес-секретар „Галнафтогазу” Олесь Пограничний.

„Наші аналітики і юристи вже пропрацювали це питання з нашими партнерами в Швейцарії та Польщі… Готуємо свої пропозиції для профільного комітету Верховної Ради та до профільного міністерства”, – сказав він.

Олесь Пограничний зазначив, що компанія на своїх АЗС працює на обладнанні, що відповідає європейським стандартам і „абсолютно дозволяє розміщувати модулі поряд із бензоколонками”.
За його словами, існуючі стандарти є морально застарілі і не дозволяють повною мірою задовільнити потреби клієнтів щодо зручності заправки автомобілів.

У „Галнафтогазі”, крім цього, кажуть, що існуючі технічні норми продажу скрапленого газу стримують реалізацію розробленої кілька років тому компанією програми продажу скрапленого газу на АЗС.

Програма оснащення АЗК „ОККО” модулями заправки скрапленим газом передбачає, у першу чергу, оснащення таким обладнанням АЗК, що знаходяться в обласних центрах, потім ті, що у районних центрах, а відтак і ті, що на трасах.

Станом на 30 травня 2003 року „Концерн Галнафтогаз” володіє мережею зі 162 АЗС. З них 65 працює під ТМ „ОККО”. 31 автозаправка розташована в обласних центрах.

ВАТ „Концерн Галнафтогаз” створено 30 жовтня 2001 року у Львові шляхом злиття ВАТ „Івано-Франківськнафтопродукт”, ВАТ „Закарпатнафтопродукт-Ужгород” та ВАТ „Закарпатнафтопродукт-Хуст”. Після проведення компанією другої емісії акцій, яка відбулася у липні-серпні 2002 року, її акціонерами стали ВАТ „Львівнафтопродукт”, ВАТ „Вінницянафтопродукт” і ВАТ „Рівненафтобаза”.

У 2002 році „Концерн Галнафтогаз” отримав 320,1 тис. грн. чистого прибутку (при сумарному доході по Концерну у 56 458,9 тис. грн.).

Статутний фонд компанії – 120 млн. гривень.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...