Головна » Інше » Проти колишніх посадовців Львівської ОДА та керівництва одного із ВАТ порушено кримінальну справу за розкрадання бюджетних коштів

Проти колишніх посадовців Львівської ОДА та керівництва одного із ВАТ порушено кримінальну справу за розкрадання бюджетних коштів

Внаслідок дій службових осіб управління харчової промисловості, торгівлі та послуг Львівської ОДА Львівською ОДА та ВАТ„ІРП Львівського АПК” здійснено розкрадання коштів 4 960 000 грн.., що спричинило ненадходження в бюджет коштів на суму 1,5 млн. грн., прокуратурою Львівської області 11червня порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2. ст.364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, ч 5.ст.191 (розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах), ч 2. ст.211(видання нормативно-правових або розпорядчих актів, які змінюють доходи і видатки бюджету всупереч встановленого законом порядку, предметом яких були бюджетні кошти в особливо великих розмірах) КК України, — повідомила прес-служба Прокуратури Львівської області.

Порушення досудового слідства доручено слідчому відділу прокуратури Львівської області.
На виконання указів Президента України від 29.06.2000 року „Про відкладені заходи щодо стимулювання виробництва та розвитку ринку зерна» і відповідної постанови Кабінету України від 21.07.2000 року «Про впровадження заставних закупок зерна у сільськогосподарських товаровиробників» розпорядженням колишнього голови Львівської ОДА від 26.07.2000 року ВАТ «Інформаційно-ресурсний центр Львівського АПК» було виділено позику в розмірі 6 млн. грн. на закупівлю зерна для регіональних потреб. Тоді ж колишнім головою ОДА від 26.07.2000року на закупівлю зерна з грубим порушенням чинного законодавства, зокрема Закону України „Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти”, в наказовому порядку призначено головним розпорядником коштів управління харчової промисловості, торгівлі та послуг, а головним виконавцем щодо закупівлі зерна для регіональних потреб ВАТ ”ІРЦ Львівського АПК” . Цими ж розпорядженнями було встановлено заставні і фіксовані ціни на закупівлю зерна, які у 2 рази були вищими за заставні ціни по державі, затверджені вищезазначеною постановою Кабміну України від 21.07.2000 р.

Як випливає з акту ревізії головного контрольно–ревізійного управління, ВАТ „ІРЦ Львівського АПК” використало одержані кошти від реалізації зерна для поповнення обігових коштів та відсотків за користування кредитами в банках Львова та частково на погашення бюджетної позики. Окрім того керівництво ВАТ „ІРП Львівського АПК” знищило документи за 2000 рік, які відображали операції по використанню державних коштів, а також допустили порушення фінансово-бухгалтерської дисципліни. Посадові особи управління харчової промисловості, торгівлі та побутових послуг Львівської ОДА, котрі, як передбачено вищезгаданим розпорядженням колишнього голови ОДА від 11.01.2000р.та від 03.11.2000 р., не виконали покладені на них обов’язки щодо обов’язкової реєстрації договорів на закупівлю зерна для регіональних потреб в обласному управлінні інспекційних служб.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...