Головна » Інше » 20 австрійських фірм приїхали до Львова для налагодження ділових контактів

20 австрійських фірм приїхали до Львова для налагодження ділових контактів

Представники 20 австрійських фірм прибули сьогодні до Львова для налагодження ділових контактів у рамках Австрійської економічної місії, організованої торговим відділом Посольства Австрії в Україні.

Про це „Контекст-медіа” повідомив Торговий радник Посольства Австрії Крістіан Гессль.
За його словами, подібні місії Посольство проводить кілька разів на рік. Цього разу місія триватиме з 10 по 13 червня. В її ході австрійські бізнесмени відвідають, крім Львова, Херсон і Дніпропетровськ.

Крістіан Гессль зазначив, що серед фірм, які прибули в Україну у рамках нинішньої Австрійської економічної місії, близько 40% уже кілька разів брали участь у подібного роду заходах, близько 30% – це фірми, що уже мали певні контакти з діловими колами Києва і тепер хочуть «подивитися регіони». У місії також взяли участь біля 30% фірм, які не мають ще жодного досвіду роботи в Україні.

«Ми зараз робимо для частини фірм перший контакт», – сказав пан Гессль.

Він повідомив, що останнім часом австрійських бізнесменів цікавить співпраця у галузях харчової промисловості (від поставки обладнання до створення СП з виробництва продуктів харчування). До сфери зацікавлень австрійців, за словами К.Гессля, входять і деревообробка, авіаперевезення, банківський сектор. Цікавить їх також страховий бізнес. «Це також нас дуже цікавить. Крім цього, я думаю, давальництва схема розпочинається зараз також… У нас є декілька фірм, які хочуть в Україні працювати по давальницькій схемі», – сказав він.

Торговий радник не береться прогнозувати, якими будуть результати місії 10-13 червня: «Про точні результати ми не можемо говорити, тому що фірми нам не скажуть, які контракти вони підписали, бо це вважається комерційною таємницею». Однак зазначає, що, як свідчить статистика, за перші три місяці 2003 року товарообіг між Австрією та Україною зріс майже на 30%. Покращення показників товарообігу Крістіан Гессль схильний пов’язувати з роботою попередніх Австрійських економічних місій.

Раніше повідомлялося, що в Австрійській економічній місії у Львові візьмуть участь представники близько 50 австрійських фірм. Крістіан Гессль заявив, що така цифра не була навіть у планах. „Зібрати зараз 50 інвесторів – це нереально”, – сказав він, зазначивши, що Посольство Австрії ніколи не робило і не має наміру „робити для інвесторів подорожі в Україну”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...