Головна » Інше » Ми приділятимемо серйозну увагу діяльності Сергія Медведчука як держслужбовцю , так і реальному політику на Львівщині — Маркіян Іващишин

Ми приділятимемо серйозну увагу діяльності Сергія Медведчука як держслужбовцю , так і реальному політику на Львівщині — Маркіян Іващишин

Ми приділятимемо серйозну увагу діяльності Сергія Медведчука як держслужбовцю, так і реальному політику на Львівщині, — заявив сьогодні на прес-конференції у Львівській обласній спілці журналістів директор МО „Дзига”, засновник „Львівської Газети” Маркіян Іванишин.

Маркіян Іващиши повідомив, що паралельно з перевіркою у „Львівській Газеті” ДПА у Львівській області проводила довготривалу перевірку й у всіх закладах МО „Дзига”. Це, за словами як головного редактора „Газети” Олега Ониська, так і Маркіяна Іванишина, пов’язано з тим, що саме МО „Дзига” є одним із засновників „Львівської Газети”. „Те, що відбувається зараз у Львівській області, нас спонукало до діалогу з політичними партіями, здебільшого опозиційного крила, з якими в даній ситуації інтереси наші співпадають”, — зазначив Маркіян Іващишин.

Маркіян Іванишин також повідомив, що після 15 вересня МО „Дзига” має намір передати матеріали за результатами вже згаданих перевірок у прокуратуру. „Нехай прокуратура й вирішить чи була причина для перевірок. Адже протягом певного часу як ми, так і наші клієнти, які приходили в „Дзигу” попити кави, перебували під пильним оком податківців”, — заявив Маркіян Іващишин. За його словами, причиною перевірки як „Львівської Газети”, так і МО „Дзиги” найвірогідніше була мета Сергія Медведчука купити „Газету”.

8 вересня юристи ТзОВ „Львівська Газета” подали судовий позов на голову ДПА у Львівській області Сергія Медведчука.

На початку липня податкова розпочала планову перевірку „Львівської газети”. Відтак редакція газети стала заявляти, що методи, які застосовують податківці, свідчать про інші цілі, аніж звичайна документальна перевірка. Дії податківців, припускає редакція, мають під собою політичне підгрунтя, оскільки більше нагадують „тотальний пресинг на газету”.

17 липня на прес-конференції Сергій Медведчук заявив, що у податківців, які проводять планову перевірку „Львівської газети”, виникло ряд запитань, на котрі вони хочуть знайти відповіді. Перше запитання, за словами голови ДПА у Львівській області, стосується розбіжностей у заявленому і реальному тиражі газети: видання декларує наклад у 10-16 тис. примірників, хоча його реальний тираж становить усього 4 тисячі. Друге запитання податківців, за словами С.Медведчука, стосується принципу розміщення реклами у „Львівській газеті”: „коли підприємство… заключає угоду буцімто на дачу реклами в засобі масової інформації (на) 15 чи 20 тисяч (гривень). По закінченні угоди змінюється термін угоди і 95% дається пільга на цю рекламу”. Питання у податківців викликає також фінансовий стан газети. Сергій Медведчук говорить, що упродовж року діяльності „Львівська газета” працювала збитково, однак щойно на ній розпочалася податкова перевірка – стала прибутковою.
21 липня Львівська газета оприлюднила заяву, у який зазначила, що „заяви голови ДПА у Львівській області” Сергія Медведчука щодо „Львівської газети” не відповідають дійсності.

„Львівська газета” виходить у Львові з 16 вересня 2002 року. Розповсюджується також в Івано-Франківській області та Києві.

Засновниками газети є львівські бізнесмени Маркіян Іващишин та Ярослав Рущишин (швейне підприємство „Троттола”, мережа магазинів одягу під ТМ „Сенсус”). Обидва вважаються наближеними до блоку „Наша Україна”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...