Головна » Інше » Львівський хлібозавод №1 запустив нову піч потужністю 20 тонн хліба за добу

Львівський хлібозавод №1 запустив нову піч потужністю 20 тонн хліба за добу

ВАТ „Львівський хлібозавод №1”, третій за величиною у Львівській області виробник хлібобулочної продукції, запустив нову піч німецької фірми Werner und Fleiderer потужністю 20 тонн хліба (800 кг за год.).

Як повідомив журналістам голова правління хлібзаводу Дмитро Ничипуренко, піч було куплено за 950 тис. грн. у компанії Plohn-Back-Technik-Susteme GmbH (Німеччина), згідно з підписаним з нею у травні цього року контрактом.

Монтаж печі на підприємстві у Львові розпочався понад місяць тому за участю німецьких спеціалістів. Після її запуску, який фактично відбувся 1 вересня, Львівський хлібозавод №1 збільшив обсяг виробництва на 14,5%-16%: якщо до запуску щодоби підприємство випускало 48-50 тонн хліба/добу, то після 1 вересня — 55-58 тонн/добу.

Дмитро Ничипуренко зазначив, що потенційно виробництво на хлібозаводі за рахунок нової печі можливо збільшити до 80 тонн хліба за добу.

Голова правління повідомив, що на сьогодні у печі випікається два сорти хліба — „до обіду вищого гатунку” і „до обіду 1-го гатунку”. Надалі асортимент продукції, що випікатиметься саме на цій печі, буде розширено. За словами Д.Ничипуренка, за рахунок того, що термін випічки на пічці можна регулювати від 10 до 50 хвилин, вона дозволяє випікати до 40 різновидів хлібобулочної продукції.

До позитивів запущеної печі керівник Львівського хлібзаводу №1 відніс те, що вона на 60% дозволить підвищити продуктивність праці і на 40% зменшити витрати енергоносіїв. Це, зауважив він, означає здешевлення собівартості продукції на 5%, а відтак її більшу конкурентоспроможність в умовах діючої граничної торговельної надбавки (15% плюс транспортні витрати) на три сорти хліба, яку запровадив своїм розпорядженням від 3 вересня 2003 р. голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега.

„При обороті заводу 5% здешевлення продукції — це дуже багато”, — підкреслив Дмитро Ничипуренко.

Він прогнозує, що термін окупності встановленої печі за нинішніх умов становитиме 7 років.

ВАТ „Львівський хлібзавод №1” входить до корпорації „ЕкоЛан”, яка координує діяльність загалом 10 підприємств харчопереробної галузі, в тому числі ВАТ „Львівський хлібзавод”, Львівським рибокомбінатом, АТ „Яворівмлин”. Своїх акціонерів компанія не оголошує. Запевняє, що основним акціонером Львівського хлібзаводу №1 є трудовий колектив.

У Львівській області за добу, згідно з даними Спілки пекарів Львівщини, випікається 300 тонн хліба.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...