Головна » Інше » ДПА у Львівській області передала до суду кримінальну справу на службових осіб НПК „Галичина” за ухилення від сплати податків

ДПА у Львівській області передала до суду кримінальну справу на службових осіб НПК „Галичина” за ухилення від сплати податків

Слідчий відділ податкової міліції ДПА у Львівській області передав до суду кримінальну справу на службових осіб Дрогобицького НПК „Галичина” за ухилення від сплати податків, — повідомив „Контекст-медіа” прес-центр ДПА у Львівській області.

Справа, як уточнили агентству в управлінні податкової міліції, була передана в місцевий суд м.Дрогобича 3 вересня. Очікується, що наступного тижня стане відомо, коли розпочнуться слухання по ній. „Там процедура така, що перше йде розпорядче засідання, а аж після розпорядчого почнуться слухання”, — зазначив співрозмовник агентства.

За його словами, керівництво і головний бухгалтер НПК „Галичина” звинувачуються у несплаті податків на суму 111 503,562 тис. грн. Включно ж зі штрафними санкціями претензія Податкової до них складає 138 588,389 тис. грн.

Нагадаємо, 17 липня на прес-конференції голова ДПА у Львівській області Сергій Медведчук повідомив, що Податкова збирається притягти до суду керівництво і головного бухгалтера ВАТ „НПК-Галичина” за ухилення від сплати акцизу на суму 111 млн. грн. Він сказав, що до суду справа буде передана після того, як буде виконана вимога ст.218 Кримінально-процесуального кодексу України, згідно з якою обвинувачені ознайомлюються з матеріалами кримінальної справи.

У жовтні 2002 року Податкова звинуватила НПК „Галичина” у несплаті акцизного збору на 180 млн. грн. за 2002 рік. Крім цього, у січні 2003 р. податкова міліція порушила кримінальну справу проти посадових осіб НПК „Галичина” по факту ухилення від сплати акцизного збору на суму 104,9 млн. грн. Підприємство намагалося через суди оскаржити вимоги про виплату цих податків, і йому вдалося добитися зменшення суми претензій Податкової до 138 млн. грн.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...