Головна » Інше » Домовленість про координацію зусиль щодо реалізації проекту кредиту Світового Банку та стабілізації фінансового стану “Львівводоканалу” досягнуто між депутатами та виконавчою владою Львова

Домовленість про координацію зусиль щодо реалізації проекту кредиту Світового Банку та стабілізації фінансового стану “Львівводоканалу” досягнуто між депутатами та виконавчою владою Львова

Домовленість про координацію зусиль депутатів різних рівнів та виконавчої влади м. Львова щодо реалізації проекту кредиту Світового Банку та стабілізації фінансового стану ЛМКП “Львівводоканал” було досягнуто на зустрічі народних депутатів України Олекси Гудими, Тараса Стецьківа, депутатів Львівської міської ради Юрія Кужелюка, Богдана Бедрила з першим заступником міського голови Львова Василем Кравцовим та директором ЛМКП “Львівводоканал” Василем Склярським, яка відбулася 6 вересня.

Народні депутати України від Львова проведуть найближчим часом спеціальні консультації з даного питання з представниками місії Світового Банку в Україні, — повідомляє прес-служба ЛОО УРП.

„Тривога щодо подальшої долі кредиту Світового банку на реалізацію проекту водопостачання у Львові, яку депутати від УНР висловили на початку вересня, спонукала міську владу провести таку зустріч”, — розповів „Контекст-медіа” депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк. — У середині вересня планується візит представників Світового Банку до Києва та Львова (за інформацією „Контекст-медіа”, візит перенесено на жовтень). Отож народні депутати від Львівщині планують зустрітися з ними. Але до цієї зустрічі необхідно підготовитися. Було досягнуто домовленості, що керівництво „Львівводоканалу” надасть депутатам повний фінансовий звіт, а також оперативні данні, щоб вони могли проаналізувати ситуацію і вияснити чи дійсно претензії Світового банку мають підстави”.

1 вересня Юрій Кужелю на прес-конференції заявив, що МКП „Львівводоканал” загрожує банкрутство, адже стан справ на підприємстві незадовільний, внаслідок чого Світовий Банк не поспішає з наданням позики підприємству. Зі свого боку „Львівводоканал” повідомив, що 4-5 вересня у МКП „Львівводоканал” відбулася передтендерна конференція по тендеру на заміну трубопроводів, реконструкцію насосних станцій та створення зон тиску по проекту „Водопостачання та каналізація міста Львова”, що фінансується позикою Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Отож реалізація проекту йде відповідно до графіку. „З боку Світового банку ніяких претензій немає”, — запевнили „Контекст-медіа” у „Львівводоканалі”. Отримати коментар у представництві Світового банку у Києві „Контекст-медіа” наразі не вдалося.

Загальний бюджет проекту покращення водопостачання у Львові становить 40 млн. дол. США. Ця сума включає в себе 24 млн. дол. з коштів позики Світового Банку, 48 млн. шведських крон (5 млн. дол. США) з коштів ґранту шведського Агентства міжнародного розвитку і 10-12 млн. дол. місцевого співфінансування. Планується, що до кінця цього року буде витрачено орієнтовно 4-5 млн. дол. Першими заходами є реконструкція насосних станцій (для зменшення енергоспоживання). Паралельно йтиме заміна трубопроводів, які зараз перебувають у критичному стані, а також вдосконалюватиметься система зонування міста. 22 листопада 2002 року депутати Верховної Ради України ратифікували Угоду про надання гранту у розмірі 48 млн. шведських крон між урядом Швеції та урядом України на реконструкцію системи водопостачання у Львові. 28 листопада 2002 року депутати Верховної ради України проголосували за надання Львову позики Світового банку на реконструкцію системи водопостачання у Львові.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...