Головна » Інше » У Львові „Галицький вибір” виступив проти створення Єдиного економічного простору

У Львові „Галицький вибір” виступив проти створення Єдиного економічного простору

7 вересня у Львові біля пам’ятника Т.Шевченка відбулося віче „Ні новому союзу — Єдиному економічному простору (ЄЕП)”, присвячене можливому підписанню договору про створення ЄЕП між Україною, Казахстаном, Білорусією та Росією, яке має відбутися 18 вересня в Ялті.
Віче організоване політичним обєднанням „Галицький вибір”. У ньому взяли участь народний депутат України лідер УНА-УНСО Андрій Шкіль, народний депутат України Олег Тягнибок, голова політичного обєднання „Галицький вибір” Юрій Шухевич, голова ЛОО УРП „Собор” Ростислав Новоженець, голова ЛОО Національної спілки письменників України Левок Різник, голова ЛОО Всеукраїнського обєднання ветеранів Богдан Каляндрук та інші.

За оцінками правоохоронців, на віче були присутніми 200 осіб. Зібрання відбувалося під гаслами „Ні новому союзу ЄЕП”, „ЄЕП – ярмо для України”, Кучма – зрадник!”, „ЄЕП – новітня московська імперія!”.

Ростислав Новоженець назвав створення нового наддержавного утворення ЄЕП порушенням Конституції України. Перед президентськими виборами Леонід Кучма готовий піти на будь-яку зраду, — вважає він.

„Створення ЄЕП — державна зрада, оскільки прем’єр-міністр Росії Михайло Касьянов нещодавно заявив, що на користь Єдиного економічного простору держави повинні поступитись частиною свого суверенітету”, – пояснив Ростислав Новоженець. Створення ЄЕП він назвав „чудовим подарунком до 350-ої річниці Переяславської ради”. На завершення виступу Ростислав Новоженець навів стару українську приказку: „З москалями знайся, але камінь за пазухою май”.

„Кучма і його посіпаки готові здати нас Росії”, — заявив у виступі Юрій Шухевич. На його думку, підписання договору в Ялті про створення ЄЕП позбавить Україну незалежності. „А ми давно попереджували, що Кучма веде нас до Москви”, — додав він і зазначив, що в Донецьку вже почали закривати українські школи.

Олег Тягнибок сказав, що Леонід Кучма та його оточення „просто топчуться” по українській національній свідомості та національній ідеї. На його думку, лише „вулиця” може зупинити свавілля Президента України.

Андрій Шкіль натомість зауважив, що питання про створення ЄЕП вже практично вирішене, оскільки у Верховній Раді України є 300 голосів, які одразу після підписання договору готові його ратифікувати. „18 вересня відбудеться усунення України з географічної карти світу, — зазначив він і додав: Єдиного економічного простору не буває без єдиної економіки, єдиної державності, єдиної армії, єдиних законів”.

Виступаючі закликали львів’ян прийти до Львівської ОДА 18 вересня, в день, коли повинно відбутися підписання договору, і висловити свій протест створенню Єдиного економічного простору.

„Галицький вибір” — регіональне політичне об’єднання, до складу якого входять львівські обласні осередки УНА-УНСО, УРП „Собор”, СНПУ, Батьківщина” та ін.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...