Головна » Інше » „Галицький” ринок у Львові закрили законно – суд

„Галицький” ринок у Львові закрили законно – суд

Господарський суд Львівської області відмовив у задоволенні позову орендного підприємства „Галицький ринок” до виконкому Львівської міської ради, у якому підприємство намагалося оскаржити рішення виконкому щодо закриття ринку „Галицький”.

Про це повідомила газета Львівської міськради „Ратуша”.

Суд, за інформацією газети, не вбачає підстав для визнання недійсним рішення про закриття ринку з передачею торгових місць на інші ринки Львова та звільнення його території із зони можливого обвалу, а також припинення договору оренди з підприємством „Галицький ринок”, оскільки, пише газета, „рішення виконкому випливає з надзвичайної ситуації на певній території”.

Суд також вважає, як пише „Ратуша, що виконком вжив дієві заходи, надавши суб’єктам торговельної діяльності, які працювали на ринку „Галицький”, робочі місця на території інших ринків міста.
У Господарському суді Львівської області розглядалися дві справи стосовно ринку „Галицький”. Одна із них була ініційована працівниками ТзОВ „Галицький ринок”, які наполягали на поновленні роботи ринку, посилаючись на те, що у них є договір про оренду ринку до 2012 року. Інша – Львівською міськрадою, яка подала зустрічний позов про розірвання договору оренди із ТзОВ „Галицький ринок”.
З 6 січня 2003 року ринок „Галицький” закрито на реконструкцію.

Як повідомляло агентство, на місці ринку „Галицький”, згідно з планами міської влади Львова, має постати сучасний багатофункціональний 3-поверховий торговий центр. Для фінансування його будівництва (орієнтовний кошторис – не менше 8 млн. грн.) міськвиконком має намір провести тендер з визначення інвестора серед чотирьох потенційних, що висловили своє зацікавлення проектом.

Очікувалось, що тендер відбудеться уже 1 лютого цього року, однак його перенесли до завершення судових справ щодо ринку „Галицький”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...