Головна » Інше » У Львові ціни на сипучі продукти зросли у 1,5 рази, на борошно— на 30% – управління захисту прав споживачів

У Львові ціни на сипучі продукти зросли у 1,5 рази, на борошно— на 30% – управління захисту прав споживачів

Працівниками Львівського обласного управління у справах захисту справ споживачів проводилась перевірка, метою якої було вивчити стан цін на крупи, борошно, цукор та рис. Результати перевірки показали, що у дні так званого „продовольчого буму” ціни на сипучі продукти у Львові зросли у 1,5 рази, на борошно — на 30%.

Про це „Контекст-медіа” повідомила начальник відділу контролю якості товарів та послуг у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг Львівського обласного управління у справах захисту справ споживачів Зоряна Паславська.

Ціни на хлібобулочну продукцію соціального значення, за словами Зоряни Паславської, у Львівській області, згідно з результатами перевірки, не зросли. На її думку, цього не відбулося у зв’язку з тим, що 4 липня голова Львівської облдержадміністрації підписав розпорядження „Про рекомендовану надбавку до ціни виробника у розмірі 10% на хліб, хлібобулочні вироби, борошно та крупи”.

Згідно з цим розпорядженням, виробники не мають права піднімати ціни на хліб і хлібобулочні вироби. Водночас розпорядження, як зазначила З.Паславська, носить рекомендаційний характер. Тому у разі її невиконання на виявлені порушення накладатимуться приписи зменшити надбавку до рівня рекомендованої. Наслідком невиконання приписів буде накладення штрафних санкцій.

У Львівській області всі ціни на продукти харчування соціального значення формуються в режимі вільного ціноутворення, що дало можливість підняти ціни, створити ажіотаж. Східні області України та Одеська область такого буму не відчули, бо там діє державне регулювання цін на основні продовольчі товари і встановлено граничний рівень торгової надбавки до ціни виробника у розмірі 20-25%, у тому числі оптова надбавка складає 10%, а у нашій області він іноді доходить до 80%, — пояснила Зоряна Паславська.

Після 27 червня ціни на продукти харчування на Львівщині не піднімалися.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...