Головна » Інше » Потреба сільського господарства Львівської області у пільговому кредитуванні забезпечується банками на рівні 10% – ЛОДА

Потреба сільського господарства Львівської області у пільговому кредитуванні забезпечується банками на рівні 10% – ЛОДА

Потреба сільськогосподарських підприємств Львівської області у кредитних коштах, що надаються на пільговій основі, забезпечується банками на рівні 10-11%, – заявив заступник начальника Головного управління сільського господарства Львівської облдержадміністрації Роман Михальський.

„Це мізерна цифра”, – наголосив він.

За його словами, 2002 року банки надали с/г підприємствам під виробництво лише 33 млн. грн. пільгових кредитів у той час, як потреба аграріїв складає 285 млн. грн.

На думку Романа Михальського, для упередженості банків щодо пільгового кредитування сільського господарства значних підстав не існує. „Думаю, що надто великих ризиків сьогодні нема, хоча є”, – сказав він.

Водночас начальник управління НБУ у Львівській області Марія Могильницька повідомила, що деяке застереження у банків щодо кредитування сільського господарства викликає достатньо високий рівень простроченої заборгованості.

В цілому по Україні відсоток простроченої заборгованості за кредитами по сільському господарству, за її словами, приблизно у 2 рази перевищує рівень простроченої заборгованості загалом по економіці. „З поверненням кредитів є проблема”, – сказала М.Могильницька.

У 2002 році с/г виробники Львівської області виробили продукції на 2,8 млрд. грн. у порівняльних цінах.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...