Головна » Інше » Внаслідок запровадження закону „Про податок на доходи фізичних осіб” бюджет Львівської області втратить понад 100 млн. грн. — М.Серевко

Внаслідок запровадження закону „Про податок на доходи фізичних осіб” бюджет Львівської області втратить понад 100 млн. грн. — М.Серевко

„Однозначно, бюджет області втратить більше, аніж 100 млн. грн. внаслідок запровадження нового закону „Про податок на доходи фізичних осіб””,— повідомив сьогодні на засіданні „Переваги 13-відсоткового оподаткування фізичних осіб — міф чи реальність?” Прес-клубу реформ начальник управління оподаткування фізичних осіб ДПА у Львівській області Михайло Серевко.

„Станом на сьогодні, на Львівщині податок з прибутку сплачує 30 тис. юридичних осіб, 46 тис. підприємців та понад 1 млн. громадян. Таким чином 70% коштів, які надходять до місцевих бюджетів, складає податок з доходів фізичних осіб”, — сказав Михайло Серевко.

”У цьому році ми плануємо отримати більше, як півмільярда гривень, які надійдуть від прибуткового податку, на сьогодні ми маємо 270 мільйонів грн. від цього податку. Ці цифри вказують на те, що цей податок для нас є важливий, особливо тим, що він поступає безпосередньо у бюджет Львівщині і напряму відбивається на кожному з нас”, — повідомив Михайло Серевко.

Перекривати недонадходження до бюджету з прибуткового податку громадян планується за рахунок того, що у перспективі зростатиме фонд заробітної плати.

Однак, попри недонадходження до бюджету, М. Серевко висловив сподівання, що запровадження нового закону є першим кроком до запровадження цивілізованих відносин між людьми і державою щодо сплати податків.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...