Головна » Інше » ДПА у Львівській області не збирається припиняти розслідування по НПК „Галичина”

ДПА у Львівській області не збирається припиняти розслідування по НПК „Галичина”

Державна податкова адміністрація у Львівській області не має наміру припиняти розслідування по факту ухилення посадовими особами Дрогобицького ВАТ „НПК-Галичина” (Львівська область) від сплати акцизного зборку на суму 104,9 млн. грн. Про це сказано у заяві прес-центру ДПА у Львівській області, надісланій 9 квітня „Контекст-медіа”.

Подаємо заяву повнотекстово:

„Слідчим відділом податкової міліції в січні 2003 р. порушена кримінальна справа та проводиться розслідування по факту ухилення посадовими особами “НПК-Галичина” від сплати акцизного збору на суму 104,9 млн. грн. Справа була порушена на підставі акту документальної перевірки, проведеної в 2002 р. за участю фахівців ДПА України. Правильність нарахувань більш як 138 мільйонів гривень була підтверджена в грудні господарським судом Львівської області, куди з позовом про визнання недійсним рішення Дрогобицької ОДПІ звернулось підприємство. Це судове рішення, у свою чергу, було оскаржене в апеляційній судовій інстанції. У зв’язку з порушенням прокуратурою міста Дрогобича кримінальної справи по факту підробки підписів ревізорів під актом документальної перевірки невстановленими особами, представником прокуратури Львівської області заявлялось клопотання про зупинення судового розгляду, яке було відхилене судом за необґрунтованістю.

Проведеною спеціалістами ДПА у Львівській області терміновою службовою перевіркою було встановлено, що вказані ревізори власноручно підписали акт перевірки. Ревізори працювали на підприємстві “НПК-Галичина” неповних півтора місяці, спілкувались з десятками працівників підприємства, акт перевірки неодноразово розглядався в господарському суді по ряду справ і ніколи ні в кого не виникало сумнівів в автентичності їх підписів. Також слід зазначити, що саме формулювання в постанові про порушення кримінальної справи – “по факту підробки підписів в акті невстановленими особами” – не дає підстав ставити під сумнів сам факт порушення чинного законодавства зі сторони посадових осіб ВАТ “НПК-Галичина”.

За таких обставин ДПА у Львівській області продовжує відстоювати свою принципову позицію по цьому неординарному для всієї держави факту багатомільйонних донарахувань. Наша послідовність, достатність аргументації, знайшли своє справедливе втілення в постанові апеляційного господарського суду, який підтвердив рішення господарського суду – а значить і законність наших дій.

Позиція Державної податкової адміністрації у Львівській області залишається незмінною: ДПА області, як і раніше, не дозволить певним бізнесовим структурам будувати своє благополуччя за рахунок державного бюджету”.

Нагадаємо, 3 квітня голова Львівської обласної ради Михайло Сендак звернувся до голови ДПАУ Юрія Кравченка, Генерального прокурора України Сергія Піскуна, голови Вищого господарського суду України Д.Притики і голови Львівського апеляційного господарського суду Б.Мазовіти з вимогою зупинити розгляд всіх судових спорів між Дрогобицькою ОДПІ та нафтопереробним комплексом „Галичина”, притягнути до відповідальності осіб, винних у безпідставному порушенні кримінальної справи та „складенні сфабрикованого акту” щодо ВАТ „НПК-Галичина”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...