Головна » Інше » Німецька компанія RWE заявила про своє бажання брати участь у модернізації українських ТЕС

Німецька компанія RWE заявила про своє бажання брати участь у модернізації українських ТЕС

Крупна німецька енергогенеруюча компанія RWE заявила про своє бажання брати участь у модернізації українських теплових електростанцій, – повідомило агентство „Українські новини” з посиланням на прес-службу міністра палива та енергетики Сергія Єрмілова.

Заява, за інформацією прес-служби, прозвучала під час зустрічі міністра з віце-президентом RWE Вернера Стокхорста у понеділок, 7 квітня.

„Стокхорст повідомив про наміри концерну (RWE) інвестувати гроші в енергетичний сектор України, реконструкцію і модернізацію українських ТЕС”, – сказано у повідомленні прес-служби.

У ньому також мовиться, що німецька компанія готова за власний кошт провести дослідження і розробити техніко-економічне обгрунтування проектів реконструкції українських ТЕС.

Як повідомляло агентство „Контекст-медіа”, 15 жовтня у Львові на зустрічі з головою Львівської облдержадміністрації Мироном Янківим представники RWE повідомили про свій намір реалізувати проект модернізації Добротвірської ТЕС-2, а відтак експортувати вироблену станцією електроенергію у країни Південної і Східної Європи, здійснюючи необхідні заходи для її входження до європейської енергосистеми.

ВАТ „Добротвірська ТЕС-2” (ДТЕС-2) входить до складу енергогенеруючої компанії „Західенерго”. Будівництво станції було розпочате 1987 року у зв’язку з моральним і фізичним зношенням діючої Добротвірської ТЕС, дефіцитом її потужності і значних запасів вугілля в регіоні. На ДТЕС-2, за планом, планується встановити 3 енергоблоки по 225 МВт потужності кожен.

Статутний фонд Добротвірської ТЕС-2 складає 198 523,100 тис. гривень. 99,12% акцій станції володіє „Західенерго”, 0,88% – інші акціонери.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...