Головна » Інше » Львівський автобусний завод не буде збільшувати статутний фонд

Львівський автобусний завод не буде збільшувати статутний фонд

Акціонери ВАТ „Львівський автобусний завод” (ЛАЗ) на загальних зборах 8 квітня не підтримали пропозицію правління компанії збільшити статутний фонд ЛАЗу на 180 млн. грн. Про це „Контекст-медіа” повідомив представник ЛАЗу.

Представник не зміг надати додаткової інформації щодо рішення акціонерів підприємства. Він сказав, що її може надати хіба що голова правління Львівського автобусного заводу Юрій Сорокін, однак той зараз перебуває у відрядженні.

Нагадаємо, статутний фонд ЛАЗ збирався збільшити шляхом випуску 720 млн. штук простих іменних акцій номіналом 0,25 грн. кожна. Підписка на них повинна була відбутися у два етапи: перший – з 26 травня по 9 червня (під час нього своє переважне право на придбання додатково випущених акцій мали би акціонери підприємства і у кількості, пропорційній їхній частці у його СФ), другий – з 10 по 13 червня (під час нього акції змогли б придбати інші інвестори, а також існуючі акціонери – у кількості, що перевищує кількість акцій, яку вони мали право купити на першому етапі підписки).

Збільшення статутного фонду ЛАЗ хотів провести з метою залучення додаткових фінансових коштів і фінансування технічного розвитку заводу, що передбачало створення великого автомобільного холдингу ЗАТ „Львівський автомобільний завод”.

Львівський автобусний завод належить до найбільших виробників автобусів в Україні. Проектна потужність заводу, згідно з його даними, – 5 тис. автобусів в рік.

2002 року ЛАЗ випустив 307 автобусів, на 163 менше, аніж у 2001 р. Реалізував – 269 (137 в Україні і 132 – в Росії).

2003 року підприємство планує випустити 1200 автобусів. Продати, за даними торгових домів, – мінімум 1160 (160 – в Україні, 1000 – в Росії).

70,4% акцій ЛАЗу у жовтні 2001 року на комерційному конкурсі придбало українсько-російське СП ТзОВ „Сіл-Авто”.

Статутний фонд компанії становить 41 млн. грн.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...