Головна » Інше » Акціонери ЗАТ „Світоч” та ЗАТ „Торг-сервіс-Україна” пікетували суд та прокуратуру в знак протесту проти необ‘єктивного розслідування та розгляду справи про порушення на ЗАТ „Світоч”

Акціонери ЗАТ „Світоч” та ЗАТ „Торг-сервіс-Україна” пікетували суд та прокуратуру в знак протесту проти необ‘єктивного розслідування та розгляду справи про порушення на ЗАТ „Світоч”

Сьогодні понад 100 акціонерів ЗАТ „Світоч” та ЗАТ „Торг-сервіс-Україна” пікетували приміщення Шевченківського районного суду Львова, а згодом і Прокуратуру Львівської області в знак протесту проти необ‘єктивного розслідування та розгляду справи про порушення на ЗАТ „Світоч”.

Пікетуючі біля суду стояли з плакатами „Хто захистить українського трударя”, „Тавпаш – злодій!!! Шевченківський суд його покровитель”, „Тавпаш ви продали „Світоч” – рідну хату, продали б неньку” і вигукували „Тавпаша під суд”, „Ганьба продажним суддям”. Біля приміщення Прокуратури Львівської області акціонери „Світоча” виставили плакати з написами: ”Львівські прокурори! Скільки вам заплатили за справу №1830062”, „Львівська прокуратуру пральня брудних грошей”.

Заступник керівника громадської приймальні Юлії Тимошенко у Львові Михайло Зінько, який також є акціонером ЗАТ „Торг-сервіс-Україна”, розповів, що Прокуратура Львівської області порушила кримінальну справу за фактом фінансових злочинів з боку керівництва фірми „Світоч” №1830062. Не зважаючи на те, що дана справа перебуває на контролі Генпрокуратури України, вона дивним чином просто зникла.

Що ж до Шевченківського районного суду, то Михайло Зінько повідомив, що подані ще в 1999-2000 роках позовні заяви почали розглядатися у цьому суді лише недавно, а значна їх кількість так і не була взята до уваги. За його словами, судом повністю ігнорується багато порушень, здійснених керівництвом „Світоча”, зокрема, подача бухгалтерського звіту ЗАТ „Торг-Сервіс-Україна” за 1998 рік, який підписали Андрій Тавпаш та головний бухгалтер фірми „Світоч” С. Ільків, не будучи керівниками ЗАТ „Торг-Сервіс-Україна, при тому що і підприємства тоді ще не було. ЗАТ „Торг-Сервіс-Україна” було створене пізніше завдяки розділенню майна акціонерів на базі майна ЗАТ „Світоч”. Як зазначається в прес-релізі комітету захисту прав акціонерів обох ЗАТ, близько 100 акціонерів судилося і продовжує судитися з фірмою, однак 4 роки поспіль суди виносять рішення на користь акціонерів засновників про незаконний перерозподіл акцій.

Михайло Зінько також розповів, що швейцарська корпорація „Нестле” отримала у власність 97% акцій „Світоча”, а також стала власником торгової марки „Світоч”. За перший рік співпраці із фірмою „Нестле” у балансі „Світоча” за 1999 рік є розрахунок із вищою керівною організацією, якої в ЗАТ не може існувати. Сума розрахунку становить 43 млн. 988 тис. дол. Саме стільки коштів „Нестале” планувала інвестувати в „Світоч” Михайло Зінько висловив припущення, що ці гроші були використані на президентську кампанію 1999 року. „Якщо це буде доведено ми будемо ставити питання про імпічмент діючому президенту України, оскільки підприємство не може фінансувати виборчі кампанії”, – сказав він.

Михайло Зінько також повідомив, що 5 жовтня були зірвані збори акціонерів ЗАТ „Торг-Сервіс-Україна”, оскільки голова Спостережної ради ЗАТ „Світоч” Андрій Тавпаш організував три зміни. Сьогодні ж, за його словами, щоб не допустити масового пікетування, для працівників було організовано навчання з цивільної оборони.

Натомість до пікетуючих вийшов перший заступник прокурора Львівської області Богдан Татарин, який запросив до себе в кабінет їх представників. Наразі невідомо чим завершилась ця розмова, однак акціонери „Світоча” готові вдатися до більш рішучих акцій протесту у випадку ігнорування їх вимог щодо об‘єктивного розгляду справ у суді та небажання розслідувати злочини керівництва ЗАТ „Світоч”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...