Головна » Інше » Мешканці прикордонних районів вдруге заблокували роботу пішого переходу Шегіні—Медика на українсько-польському кордоні

Мешканці прикордонних районів вдруге заблокували роботу пішого переходу Шегіні—Медика на українсько-польському кордоні

Сьогодні у пункті пропуску „Шегині” Мостиського прикордонного загону група громадян України до 60 осіб, здебільшого жінки, заблокувала роботу пішого переходу Шегіні—Медика, — повідомив „Контекст-медіа” керівник прес-служби Західного регіонального управління ДПСУ Володимир Чамара.

Участь у протесті беруть, в основному, мешканці прикордонних районів. Вони протестують проти введення в односторонньому порядку візового режиму України з Польщею, а також вимагають повернення спрощеного перетину державного кордону для мешканців прикордонних районів.

Акцію було розпочато о 10.00. Протестуючі заблокували в’їздні ворота на територію пункту пропуску та вхідну браму на пішому переході і не пропускають польських громадян через кордон.

Перший заступник начальника Західного регіонального управління ДПСУ – начальник штабу полковник Андрій Кучеренко виїхав у даний пункт пропуску для врегулювання конфлікту та здійснення контролю за розвитком

Порушень державного контролю з боку протестуючих не відзначено. На місці подій знаходяться представники органів МВС.

Аналогічний протест відбувся 6 жовтня і тривав з 10.00 до 13.00.

З 1 жовтня між Україною та Польщею введений односторонній візовий режим, відповідно до якого громадяни України їздитимуть до Польщі за візами, а громадяни Республіки Польща до України без віз. Візовий режим введено на підставі угоди „Про засади візового руху”, підписаної 30 липня між урядом Республіки Польща та урядом України.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...