Головна » Інше » Мешканці прикордонних районів Львівщини протестували проти введення візового режиму з Польщею

Мешканці прикордонних районів Львівщини протестували проти введення візового режиму з Польщею

Сьогодні, у пункті пропуску „Шегині” (Львівська область) Мостиського прикордонного загону близько 40 громадян України заблокували роботу пішого переходу “Шегині-Медика”, протестуючи проти введення візового режиму України з Польщею, — повідомила ”Контекст-медіа” прес-служба Західного регіонального управління ДПС України.

Протестуючі мешканці прикордонних районів зав’язали браму та перешкоджали проходу польських громадян через кордон. Вони протестували проти введення односторонього візового режиму та вимагали введення віз і для польських громадян.

Прикордонники ситуацію тримали під контролем, начальник штабу Мостиського прикордонного загону майор В. Мельниченко в цей момент перебував у пункті пропуску. Порушень державного кордону з боку протестуючих не було. На місці подій знаходилися працівники органів МВС. Місцеву владу було поінформовано.

Акцію було розпочато о 10.50 і припинено близько 13.00.

О 13.00 акція протесту завершилася, наші співгромадяни мирно розійшлися по домівках.

30 липня між урядом Республіки Польща та урядом України підписано угоду „Про засади візового руху”, який набере чинності з 1 жовтня 2003 року. Згідно умов угоди, поляки в’їжджатимуть на територію України без віз, а українці отримуватимуть безкоштовні візи.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...