Головна » Інше » Перспективи розвитку співпраці між Львівщиною та Францією були обговорені сьогодні на зустрічі голови Львівської облдержадміністрації з надзвичайним і повноважним послом Франції в Україні

Перспективи розвитку співпраці між Львівщиною та Францією були обговорені сьогодні на зустрічі голови Львівської облдержадміністрації з надзвичайним і повноважним послом Франції в Україні

Перспективи розвитку співпраці між Львівщиною та Францією були обговорені сьогодні у Львові на зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Олександра Сендеги з надзвичайним і повноважним послом Франції в Україні Філіпом де Стременом, — повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Олександр Сендега у розмові з Філіпом де Стременом зазначив, що сподівається на пожвавлення економічних стосунків між Львівщиною та Францією, адже з 280 млн. дол. США залучених в економіку Львівщини інвестицій обсяг французьких інвестицій становить лише 7 млн. дол. США. Останнє не задовольняє обидві сторони.

Філіп де Сюремен визнав, що необхідно активніше працювати із французькими бізнесменами і зазначив, що сподівається на те, що вже у наступному році на жовтневий міжнародний економічний форум приїде чисельна французька делегація. “На наступний раз я відвідаю Львів разом із своїм радником з економічних питань і ми разом продумаємо як організувати попередній, ще до економічного форуму, приїзд на Львівщину групи французьких бізнесменів, — повідомив Філіп де Сюремен. – Але я переконаний у тому, що в першу чергу необхідно робити презентації Львівщини у Франції, щоби зацікавити французький бізнес. На мою думку, Львів є одним із найгарніших міст Європи і може приймати у себе значно більше туристів, аніж це є сьогодні.”

Він зазначив, що з розширенням кордонів Європейського Союзу Львівщина стане сусідом і повинна цим скористатися. Також Філіп де Сюремен повідомив, що у квітні наступного року Франція проводитиме в Україні дні французької культури і Львів також буде залучений до цих подій.

З початку 2003 року зовнішньоторговельний оборот товарами підприємств Львівської області з Францією складає 19,3 млн. дол. США або 0,8 % від загального обсягу обороту, в тому числі експорт – 4,9 млн. дол. США (1,5% від загальнообласного експорту), імпорт – 14,4 млн. дол. США (0,7% від загальнообласного імпорту). Станом на 1 жовтня 2003 року французькими інвесторами в економіку області внесено інвестицій на суму 7,6 млн. дол. США, що становить 2,7% від загального обсягу інвестицій в область (285 млн. дол. США). За участю французького капіталу на території області утворено 12 підприємств. Серед найбільших підприємств є АТ «Миколаївцемент» (виробництво будівельних матеріалів), СП «Емфі Україна» (гуртова торгівля).

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...