Головна » Інше » У І-МУ КВАРТАЛІ 2003 РОКУ „ЗАХІДЕНЕРГО” ВИЗНАЧИТЬСЯ З ПРОЕКТОМ БУДІВНИЦТВА МІНІ-ГЕС У ДОБРОТВОРІ

У І-МУ КВАРТАЛІ 2003 РОКУ „ЗАХІДЕНЕРГО” ВИЗНАЧИТЬСЯ З ПРОЕКТОМ БУДІВНИЦТВА МІНІ-ГЕС У ДОБРОТВОРІ

У І-му кварталі цього року енергогенеруюча компанія „Західенерго” визначиться з проектом будівництва міні-ГЕС у м. Добротворі (Львівська область), – повідомив „Контекст” представник Добротвірської теплоелектростанції.

Він розповів, що зараз на розгляді перебувають 3 проекти будівництва міні-гідроелектростанції на греблі водосховища Добротвірської ТЕС по 1 МВт, 2 МВт і 3 МВт потужності відповідно.

„Проекти розглядаються. Остаточно ще не визначено, який з них буде (реалізовуватись)”, – сказав співрозмовник агентства.

За його словами, розробниками проектів є суто українські організації, зокрема „Львівтеплоенергопроект” та харківський проектний інститут. Кожен з них запропонував „Західенерго”, яким чином можна удосконалити проект будівництва міні-ГЕС, розроблений компанією ще на початку 90-х років.

Представник Добротвірської ТЕС зазначив, що будівництво міні-ГЕС буде складним, оскільки передбачає „багато бетонних робіт”. Його вартість складатиме понад 1 млн. грн.

Нова електростанція працюватиме „в мережу” Добротвірської ТЕС і використовуватиметься в аварійних випадках, додав співрозмовник агентства.

21 грудня 2002 року голова Львівської облдержадміністрації Мирон Янків повідомив, що у 2003 році в Добротворі почнеться реалізація проекту будівництва міні-ГЕС, яка вироблятиме дешеву електроенергію для забезпечення потреб Добротвірської ТЕС, м. Добротвора і Кам’янко-Бузького району Львівської області.

Добротвірська ТЕС є однією з трьох теплоелектростанцій енергогенеруючої компанії „Західенерго”. Станція обладнана 2 енергоблоками по 150 МВт потужності кожен, а також 3 турбінами по 100 МВт потужності кожна.

Добротвірська ТЕС експортує електроенергію у Польщу.

У 2002 році Добротвірська ТЕС отримала від виробництва електроенергії 18,4 млн. грн. прибутку.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...