Головна » Інше » Загибель 30% бджолосімей на Львівщині призвела до підвищення цін на мед на 51,5% за 9 міс. 2003 року

Загибель 30% бджолосімей на Львівщині призвела до підвищення цін на мед на 51,5% за 9 міс. 2003 року

Значне підвищення цін на мед у Львівській області — на 51,5% за 9 місяців цього року — відбулось внаслідок загибелі третини бджолосімей на пасіках регіону, — повідомив „Контекст-медіа” заступник начальника управління з питань тваринництва Львівської ОДА Володимир Коцюба.

За його словами, у результаті весняного моніторингу пасік області стало відомо, що 30% бджолосімей загинули через несприятливі погодні умови.

На думку голови правління ВАТ „Львівбджолосервіс” Михайла Кравчука, іншою причиною подорожчання меду є зростання цін на цукор.

Співрозмовники агентства відзначили, що ситуація у бджолярстві зараз є складною. Покращити її, припускає Володимир Коцюба, могло б прийняття Міністерством фінансів постанови про виплату пасічникам, що мають понад 20 бджолосімей, дотацій у розмірі 7 грн. за бджолосім’ю.

Наразі ж, як повідомив Михайло Кравчук, для поліпшення галузі на Львівщині передбачається збільшити посіви ентомофільних сільськогосподарських культур, створити 2-3 племінні пасіки карпатської породи бджіл, а також через „Львівбджолосервіс” забезпечити пасіки сільськогосподарських підприємств, фермерів достатньою кількістю вощини та обладнання.

У господарствах Львівської області на даний час утримується понад 35 299 бджолосімей. 83% з них зосереджено в індивідуальних господарствах. Один пасічник утримує в середньому 50-100 бджолосімей. Одна бджолосім’я приносить 35-40 кг товарного меду.

За 2002 року на громадських пасіках області було вироблено 268 ц меду і 227 ц воску, що на 22% менше від попереднього року.

x

Рекомендуємо

Бар Wonderland у Львові

У Львові масово закриваються бари — гастроблогерка

Про масове зачинення барів та коктейль-барів у Львові повідомила гастроблогерка Оксана Левкова.