Головна » Інше » Акціонери „Галнафтогазу” проголосували за збільшення СФ компанії до 130 млн. грн.

Акціонери „Галнафтогазу” проголосували за збільшення СФ компанії до 130 млн. грн.

Акціонери ВАТ „Концерн Галнафтогаз” (Львів), власника мережі зі 167 АЗС у 8 областях України та Києві, на позачергових зборах 3 листопада підтримали ініціативу ради директорів компанії щодо збільшення її статутного фонду на 10 млн. грн. — до 130 млн. гривень.

Про це „Контекст-медіа” повідомив представник „Галнафтогазу”.

„Галнафтогаз”, як уточнив прес-секретар концерну Олесь Пограничний, випустить 1 млрд. штук простих іменних акцій існуючої номінальної вартості (1 коп.). Підписка на акції додаткової емісії здійснюватиметься у два етапи: з 7 по 21 грудня 2003 року і з 22 по 31 грудня цього ж таки року.
Переважне право на придбання акцій матимуть акціонери концерну. Вони зможуть докупити стільки акцій, скільки у них було на момент прийняття рішення про додаткову емісію.

Збільшення статутного фонду „Галнафтогаз” проводить з метою залучення інвестицій для стимулювання виробництва — купівлі, реконструкції та розбудови мережі автозаправних станцій торгової марки „Окко”.

На зборах 3 листопада були присутні 28 акціонерів „Галнафтогазу”, які в сумі володіють 82,7% акцій компанії. Генеральний директор ВАТ Юрій Кучабський з приводу цих зборів, за повідомленням Олеся Пограничного, сказав, що вони засвідчили зростання корпоративної культури акціонерів. „Якщо колись акціонерів цікавило тільки питання виплати дивідендів, то сьогодні їх цікавлять вже і питання розвитку підприємства, і капіталізації. Вони вже розуміють, що цінні папери — це не моментальна лотерея, а цілий процес”, — сказав він.

„Ці збори показали реальний інтерес зі сторони акціонерів по викупу акцій додаткової емісії. Немале зацікавлення проявляють і сторонні юридичні і фізичні особи, отже є всі підстави вважати, що ця емісія буде публічною. Враховуючи це, очікуємо продати акції цієї емісії в 2-3 номінали, тобто отримати на 10 млн. грн. емітованих акцій 10-20 млн. грн. емісійного доходу”, — процитував О.Пограничний директора фінансового департаменту ВАТ „Концерн Галнафтогаз” Василя Даниляка.

На сьогодні СФ „Галнафтогазу” складає 120 млн. грн.

ВАТ „Концерн Галнафтогаз” створене 30 жовтня 2001 року у Львові шляхом злиття ВАТ „Івано-Франківськнафтопродукт”, ВАТ „Закарпатнафтопродукт-Ужгород” та ВАТ „Закарпатнафтопродукт-Хуст”. Після проведення компанією другої емісії акцій, яка відбулася у липні-серпні 2002 року, її акціонерами стали ВАТ „Львівнафтопродукт”, ВАТ „Вінницянафтопродукт” і ВАТ „Рівненафтобаза”.

Проект „Галнафтогаз” втілюється швейцарською компанією Financial&Investment Energy Holding.

За 2002 рік концерн отримав 320,1 тис. грн. чистого прибутку, за І півріччя 2003 р. — 4,6 млн. грн.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...