Головна » Інше » Створення оптового ринку енергетичного вугілля не вирішить проблему вугільної галузі — думка експерта

Створення оптового ринку енергетичного вугілля не вирішить проблему вугільної галузі — думка експерта

Створення оптового ринку енергетичного вугілля не вирішить проблему вугільної галузі, це питання потребує детального аналізу, — повідомив „Контекст-медіа” заступник начальника управління вугільної промисловості та паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА Микола Москаль.

„Ми це вже проходили — створення таких штучних ринків. Якщо було б достатньо грошей у шахтарів, не було б потреби робити такі штучні”, — сказав Микола Москаль.

Ще одним негативом створення оптового ринку енергетичного вугілля Микола Москаль назвав створення таким чином штучної монополізації.

Однак якщо даний ринок у піковий опалювальний період впорядкує ситуацію між виробниками та постачальниками цієї галузі — це буде позитивом, зазначив Микола Москаль.

Також позитивним у створенні ринку енергетичного вугілля може стати недопущення посередницьких структур, які мають на меті заробіток шляхом відмивання коштів за вугілля. ”Позитивним буде єдиний підхід до споживачів,” — сказав Микола Москаль.

Щодо цінової політики у новому утворенні, то за словами Миколи Москаля, диктувати ціну у ринковому механізми є недоцільним, на цьому виграють ті енергетики, хто має сучасне обладнання, вищу собівартість КВ/ год., ті ж хто має нижчу собівартість нижчу — автоматично буде виключений з цього ринку: „Наша Добротвірська ТЕС і по літах і по технічному стані якраз на цьому програє, зробить її не конкурентноздатною. Це буде конкретний негатив для регіону”, — наголосив Микола Москаль.

„Я особисто не є знайомий з документом, але якщо найближчим часом такий ринок буде сформовано, про ефективність його можна буде говорити після нового року”, — сказав Микола Москаль .
Міністерство палива та енергетики зараз збирає інформацію зі всіх регіонів про потреби у вугіллі для кожного регіону з метою створення оптового ринку енергетичного вугілля для підвищення конкурентноздатності та ефективності вугільних шахт та енергокомпаній.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...