Головна » Інше » До березня 2004 року тарифи на воду у Львові не будуть підвищені – Василь Кравців

До березня 2004 року тарифи на воду у Львові не будуть підвищені – Василь Кравців

До березня 2004 року тарифи на воду у Львові не будуть підвищені, — заявив сьогодні на прес-конференції перший заступник міського голови Львова Василь Кравців.

Василь Кравців зазначив, що тарифи на воду не будуть переглядатися до завершення зимового сезону.

Директор ЛМКП „Львівводоканал” Василь Склярський зазначив, що тарифна політика на воду зараз є неприбуткова. У частині водовідведення вона є частково прибуткова. Такі ж висновки, за його словами, зробила місія Світового банку, на чолі із віце-президентом Світового Банку по регіону Європи та Середньої Азії Шігео Катцу та директором Світового банку по Україні, Білорусії та Молдавії Лукою Барбоне, яка перебувала у Львові 4 листопада.

Василь Склярський нагадав, що позикою Світового банку щодо покращення водопостачання і водовідведення Львова передбачено поступове наростання тарифів на воду в період освоєння коштів. При цьому він зазначив, що після освоєння коштів передбачено зменшення тарифів на воду.

Василь Склярський поінформував, що зараз тариф на воду є збитковим на 5-6 коп. з 1 м3. Тариф на воду у Львові становить 1,15 грн. за 1 м3. Це повязано з тим, що підвищилися ціни на електроенергію протягом року.

Василь Кравців додав, що потрібно збільшити тарифи на воду на 10%, щоб була рентабельність „Львівводоканалу”. Він також пообіцяв, що прийдуть часи, коли тарифи на воду у Львові будуть становити 5 грн. за 1 м3. На думку Василя Краціва, саме це є реальна ціна за воду.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...