Головна » Інше » SlavRating присвоїло облігаціям „Кредит Банку (Україна)” кредитний рейтинг на рівні ВВВ

SlavRating присвоїло облігаціям „Кредит Банку (Україна)” кредитний рейтинг на рівні ВВВ

Українське рейтингове агентство SlavRating присвоїло облігаціям АТ „Кредит Банк (Україна)” кредитний рейтинг на рівні ВВВ (середній/низький ризик), – повідомив „Контекст-медіа” прес-центр банку.

„Вказана рейтингова оцінка є найвищою серед рейтингових оцінок, присвоєних вітчизняним банківським установам”, – наголосив прес-центр.

В агентстві SlavRating кореспонденту „Контекст-медіа” підтвердили факт присвоєння облігаціям „Кредит Банку (Україна)” рейтингу ВВВ.

„Ми присвоюємо випуску облігацій „Кредит Банку (Україна)” рейтинг на рівні bbb. Цей рівень рейтингу відповідає рівню bbb нашої шкали рейтингів надійності банків”, – повідомили в агентстві.

В агентстві пояснили, що для оцінки випущених банками облігацій вони використовують значення їхньої шкали рейтингів надійності банків, а не корпоративних облігацій. „Це відображає відмінності в особливостях ризику вкладів в облігації банків і корпоративних обгіацій, а також відмінності у методах присвоєння рейтингів банкам та іншим емітентам”, – зазначили в SlavRating.

Агентство SlavRating було засноване фахівцями з досвідом роботи в інвестиційній і банківській галузях, не має особистих зв’яків з будь-якими фінансовими або промисловими компаніями і не проводить комерційної діяльності на фінансовому ринку. Агентство займається виключно наданням кредитних рейтингів і розповсюдженням інформації про методи їх встановлення і застосування.

Агентство декларує свою незалежність у визначенні рейтингів кредитоспроможності компаній – емітентів боргових зобов’язань та фінансових установ в Україні.

Як повідомляв „Контекст-медіа”, у квітні „Кредит Банк (Україна)” здійснив другий випуск процентних іменних облігацій у бездокументарній формі загальною вартістю 25 млн. грн. (номінал однієї облігації – 1000 грн.) у трьох серіях. Термін обігу облігацій – від 273 до 546 днів. Дохідність – від 11% до 14% річних. Виплата відсотків за всіма серіями облігацій здійснюватиметься щокварталу.

АТ „Кредит Банк (Україна)” є одним із найбільших банків України. Нараховує 18 філій і 29 відділень у 15 областях України та АР Крим. У 2002 році банк отримав 1 154 тис. грн. чистого прибутку, у І кварталі 2003 р. – 3 541,9 тис. грн.

66,651% акцій „Кредит Банку (Україна)” володіє Kredyt Bank S.A. (Варшава), 28,249% – ЄБРР, 5,100% – українські акціонери.

Статутний капітал банку становить 143 549 тис. грн.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...